Onderaan Beginne; kampioenschap of toch eerste punten?

Grashoek 3 (zon)

3 - 2

Reuver 5 (zon)

Competitie

6e klasse 20

Datum

7 november 2021 11:00

Scheidsrechter

GJ Pijnenburg

Accommodatie

Sportpark de Peelrand
Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

Dit weekend geen kiet, geen kroeg, geen kermis, en zelfs geen Dotje. Nee dit weekend was het tijd voor het feestje van het jaar; Rowwen Hèze. Veel spelers waren dan ook afgereisd naar het land van Steven Seagal (of toch maar gewoon America). Tijdens het voorprogramma met daarin de Bökkers (lees; Bäökers) werd snel duidelijk dat morgen een lastige dag zou worden. Menig speler had last van; "van drinken krijg je dorst" en zou uiteindelijk de avond een beetje "Vergeate". Na het voorprogramma was het eindelijk zo ver; er kon weer eens gesprongen worden op klassieke nummers als Bestel mar, Limburg, maar ook de hit die dit seizoen zal tekenen; Onderaan Beginne.

Normaliter wanneer er gedronken wordt, wordt er absoluut niet uitgekeken naar de zondagochtend. Dat is helemaal anders op de zondag na Rowwen Hèze, de kater is vervelend, maar er wordt altijd uitgekeken om te zien wie wel of niet de varkensstift van zichzelf afgewassen gekregen heeft. Zo wordt altijd al snel het legendarische moment van 2 jaar geleden genoemd, waarbij een speler van Liessel als paarse smurf het veld betrad, maar ook de keer dat Bartje een look meenam die ons sterk aan Ryan Babel deed vermoeden. 

Waar normaal alcohol en voetbalprestaties niet samengaan is dat misschien na Rowwen hèze toch wat anders. Na even de archieven ingedoken te zijn, zien we iets bijzonders. Grashoek 3 heeft sinds het seizoen van 2018-2019 geen enkele wedstrijd na het slotconcert verloren. Zo werd er in 2019 nog met 1-0 gewonnen van tegenstander Liessel. En werd in 2018 Panningen met 3-2 verslagen. Genoeg goede hoop voor de zondag om ditmaal Reuver hopelijk te verslaan!

Eenmaal op het voetbalveld aangekomen was er een bijzonder carnivalesque kleurenpalet te aanschouwen. Zo had menig speler nog heel wat varkensstift in zijn haar, maar degene die het meeste opviel was Jesse. Hij had geen varkensstift meer op zijn gezicht, maar had zichzelf weten te verminken door met een schuursponsje zijn huid van zijn hoofd te schuren; wat misschien iets te veel weg had van The Joker. Ook viel te horen dat inderdaad, sommige spelers gister wel erg veel gedronken hadden... In tegenstelling tot de warming-up van Reuver, waar alle spelers het veld op kwamen met een snack uit de vetbak, verliep de warming-up van Grashoek 3 vrij vlekkeloos, er was niets geks op te merken.

Na het bespreken van de opstelling was het dan nu echt tijd om te voetballen. Maar helaas, waar in de warming-up de stemming goed was, kreeg Grashoek nu in de 3e minuut al direct de deksel op de neus; 0-1 voor Reuver. Het werd duidelijk dat nog niet iedereen helemaal scherp was na zaterdagavond. In de minuten die volgden wist Grashoek wel wat beter te voetballen, maar er kon niets groots gecreëerd worden. In de 14e minuut werd de grafstemming dan toch compleet, een speler van Reuver werd niet afgedekt en kon zo de 0-2 inschieten. De frustratie was compleet! Zelfs de grensrechter van Reuver kon nu niet meer ontkomen aan het commentaar van trainer Piet Fleuren (wat weliswaar volkomen terecht was, want laten we nu eerlijk zijn, als je niet een op een lijn kan lopen met de verdediging en niet snapt hoe je nu eigenlijk voor buitenspel vlagt, verdien je het al helemaal niet om de heilige vlag vast te houden). Uiteindelijk was scheidsrechter Pijnenburg ook klaar met het geklungel van de vlagger, en werd er dan toch van vlagger gewisseld. 

Nu was het tijd om "onderaan te beginne" denkend aan de tekst van Rowwen Hèze zelf;

alle hens an dek, woar zien we aan begonne
weej leke wal gek, noeit nog iets gewonne
we zage elke daag de kanse slinke
we ware muuj de spiere ware straf
’t lied van oaverwinning bleef mar klinke
en toen inens, d’n deksel ging d’r af
’t applaus dat klonk, toen krege we honger    

In de 30e minuut was het zo ver, Grashoek kreeg een corner en na het aangeven van Jordi klonk dan eindelijk het applaus, Tim kopte raak; 1-2 voor Grashoek. En daarmee kwam ineens ook het besef dat er kansen lagen. Jordi kreeg het nu ook echt op zijn heupen, als de Messi van de lage landen wist hij tegenstanders keer op keer op het verkeerde been te zetten en strooide hij met panna's passes en mooie acties. In de 39e minuut was het recept voor de gelijkmaker compleet, na een heerlijke steekpass van Jordi en slecht verdedigend werk van Reuver kon Tim opnieuw scoren; 2-2. Daarmee nam hij het team bij de hand als een echte Frank Lampard op zijn oude dag en werd het idee van eerder bevestigd, er kon wel degelijk gewonnen worden. De spelers van Reuver raakte duidelijk steeds gefrustreerder, en na een vuurpijl over het vangnet was het tijd voor rust.

In de rust werd geprobeerd elkaar moed in te praten en kwam Sil aanzetten met een nu al legendarische quote; "als we nou gewoon geen goal tegenkrijgen maken we er misschien nog wel eentje ook". Johan Cruijff is er niks bij. Tijd om aan de tweede helft te beginnen! 

Daarin was het voetbal goed, er werd lekker rondgespeeld en er werden geen kansen weggeven. Terugkomend op Sil; die werd deze wedstrijd in de 60e minuut gewisseld. Deze keer zonder ook maar één panna te maken, terwijl hij daarin juist uitblonk afgelopen wedstrijden (Sorry Sil). In de 63e minuut moest keeper Job nog een belangrijke redding maken, maar daarna was het toch echt tijd om te winnen.

In de 71e minuut werd Mark aangespeeld, die de brommer startte en sneller dan Mbappé de rechterkant van het veld wist over te steken, om uiteindelijk de keeper te kunnen passeren; 3-2. Heel Reuver roept tot op de dag vandaag nog dat het buitenspel was, maar daar trapte scheidsrechter Pijnenburg niet in. Niet gek; als je bedenkt dat de 1e vlagger niet kon vlaggen, en de 2e vlagger voor letterlijk elke bal de vlag al omhoog stak. Die 2e vlagger, werd uiteindelijk ook nog gewisseld. Het was dat Reuver er ook al een heel elftal aan wissels had doorgedraaid, anders zou de vlagger meer gewisseld zijn dan de veldspelers; een unicum. 

Waar de meeste spelers de eerste helft nog lekker lagen te slapen, was iedereen nu echt WAKKER. Zelfs Bartje, die voor het eerst weer een flink gezopen had (na 70 dagen droog te hebben gestaan) kon nog scherpe kapbewegingen maken. De laatste 5 minuten voelden dan wel als 10 levensjaren, maar de verdediging had alles onder controle. Het laatste fluitsignaal klonk, en Grashoek 3 had voor elkaar gekregen wat ook Tottenham tegen Ajax lukte; de comeback van de eeuw was compleet! Mocht het lijken uit dit verslag dat we kampioen zijn geworden, nee, het was maar een simpele driepunter, maar na zo lang geen punten te hebben behaald mag het wel zo voelen! Hier zal over jaren nog over gepraat worden?!

De 3e helft kon nu beginnen, met daarin bewondering en felicitaties van vele bezoekers van de Peelrand, Grashoek 3 had eindelijk gewonnen! Het moge duidelijk zijn dat het napraten nog lang duurde met veel spa goud uit het "Leidingwater". De mooie dag in "November" was compleet!

Eikel van de week: Geen, collectief een goede prestatie geleverd!

20211107_133358.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!