Nipte 0-1 zege voor Grashoek 1 in 3e bekerronde.

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 18

5724AD
OMMEL
tel. 0493-694551

Door Piet Spee.

In Ommel in het  gelijknamig sportpark heeft Grashoek een nipte zege geboekt tegen Olympia Boys. Hierdoor wordt deze bekercompetitie  afgesloten met zes punten en een 2e plaats. Een jaar geleden werden 0 punten. Het liep tegen de 5e klasser allerminst van een leien dakje. In de eerste helft. In de eerste helft was het team van trainer Marty Heymans, die voor de derde keer bij de Brabanders actief is, de bovenliggende ploeg.  Het was aan Joep Gommans, die de geblesseerde  doelman Koen Clephas verving, te danken dat het na de eerste helft nog 0-0 stond. Bij Grashoek moest Freek van Oijen al vroeg worden vervangen door Joris Fransen. De pas 18 jaar geworden youngster speelde een keurige wedstrijd.
Ook na de pauze kwam de thuisclub het beste uit de startblokken met drie  goede kansen, waarbij  Joep een sterke safé moesten verrichten. Hierna kroop Grashoek aanvallend meer uit haar schulp. Dit resulteerde in een mooie treffer. De ijverige en sterk spelende Coen Gommans zette knap voor en Niek Schilder kopte de bal fraai achter doelman Wouter Bosch van de thuisclub. 0-1. Helaas kwam  Niek even later met een Olympia Boys speler zodanig in botsing dat beiden niet meer verder konden spelen. Levy Lopez Gonzalez mocht zijn debuut in Grashoek 1 maken. De 18 youngster deed dat met een uitstekende invalbeurt. De geelzwarten hadden de wedstrijd in het laatste kwartier goed onder controle op een uitzondering na. Joep zag zijn uitstekend keeperswerk nog bijna verpest.. Kort voor tijd miste hij een bal maar de aanvaller van de thuisclub was zo verbouwereerd  dat hij de bal over het lege doel schoot. Zo stond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jur Wijsman nog steeds de 0-1 op het bord in het fraaie sportpark. Komende zondag start de competitie. Grashoek 1 net als een jaar geleden op bezoek bij TSC ,04 in Tegelen.