95'
...

Mannen, 1, 5e klasse D

13 mei 2018 14:30

Het is Grashoek niet gelukt om revanche te nemen op Altweerterheide na de 2-1 op Hemelvaartsdag. Met 2-3 werd er thuis verloren waardoor Altweerterheide het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. De wedstrijd afgelopen zondag was een copy van het eerste duel. Weer was Ali Simsek de man die bij de gasten het verschil maakte met weer 2 doelpunten. Raoul Bennenbroek en Bas Gloudemans scoorden voor Grashoek. Grashoek kan zich nu helemaal gaan richten op de nacompetitie.

Grashoek begon goed aan de wedstrijd en wilde duidelijk iets recht zetten. Raoul kon 2 keer vlijmscherp uithalen maar zonder resultaat. Ali Simsek liet in de 10 minuut iedereen zien hoe het wel moet. De spits kreeg net genoeg ruimte om een lob over doelman Koen Clephas te fabriceren en deed dit technisch subliem. Deze tegenslag lag Grashoek duidelijk zwaar op de maag. De geel zwart motor haperde en moest duidelijk even gereset worden. Dit duurde een klein half uur maar net voor rust hervond de ploeg zich weer. Vrije trappen van Raoul Bennenbroek en Jordi Luijten die door de doelman en de lat werden gekeerd waren de inleiding. In de 44e minuut kreeg Grashoek wederom een vrije trap op de rand 16 meter. Ditmaal was Raoul wel doeltreffend en bezorgde zijn ploeg daarmee een enorme oppepper net voor de rust.

Iedereen ging er na de thee weer goed voor zitten. Ondanks de druk van Grashoek waren het toch weer de gasten die verrassend scoorde. Bij een rommelige aanval kon Koen de bal niet onder controle krijgen waarna Michael Grein de bal bij de 2e paal heel makkelijk kon intikken. De tik was voor Grashoek weer groot net als in de eerste helft. En ook nu waren het weer vrije trappen waarmee Grashoek toch nog iets aan gevaar kon stichten. Freek van Oijen kwam net te laat bij een vrije trap van Erwin Pijnenburg en ook Raoul kreeg weer een goede mogelijkheid om vanuit een vrije trap uit te halen maar zijn inzet ging helaas naast. Grashoek ging steeds meer risico nemen en wisselde verdediger Marco Sijben voor een extra aanvaller Dirk van Lierop. In de 90e minuut profiteerde Ali Simsek van deze ruimte en scoorde de 1-3 waarmee het doek voor Grashoek definitief viel. Bas Gloudemans scoorde nog wel in de 95e minuut de 2-3 in de rebound na een schot van Jordi dat de doelman niet onder controle kon krijgen. Altweerterheide gaat terecht en verdiend kampioen worden en Grashoek mag zich op gaan maken voor de nacompetitie. AS zondag speelt Grashoek uit tegen Egchel de voorlaatste reguliere competitie wedstrijd.