Mannen, 1, 5e klasse D

6 mei 2018 14:30

M.P.O.H Tielens

Door Piet Spee.

Grashoek heeft gedaan wat het moest doen om in de titelrace te blijven. Winnen in Leveroy tegen de gelijknamige club.  Het werd 1-4 op het zonovergoten sportpark Leveroy. Opmerkelijk de doelpuntenproductie werd niet verzorgd door aanvallers  maar door een verdediger en twee middenvelders.  Verdediger Freek van Oijen met nummer 2, terug van een blessure in de startbasis , begaf zich al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Maurice Tielens uit Swalmen, in de frontlinie. Met een simpele voetbeweging  controleerde de 19-jarige de bal en schoof hem in de 4e minuut  beheerst met een schuiver achter doelman Jack van Diepen. 0-1.  Leveroy was door deze vroege achterstand niet uit het veld geslagen. de rood hemden kwamen drie keer door vrije trappen dreigend voor het doel van Koen Clephas.  Freek van Oijen bleef de gevaarlijkste aanvaller . In de 24e minuut speelde hij drie tegenstanders uit en kon op het laatste nippertje worden gestopt. Even later claimde Grashoek een elfmeter maar de arbiter wilde er niet aan.  In de 36e minuut kreeg Raoul Bennenbroek, die veelvuldig van positie wisselde, een vrije kans. Zijn schot miste het doel op het nippertje. In de laatste minuut voor de rust een snel uitgevoerde aanval op het doel van Leveroy die werd afgeweerd.  Freek van Oijen nam de tweede bal ineens op de pantoffel en knalde hem onhoudbaar tegen het net 0-2.  Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen de geelzwarten weer goed uit de startblokken.  Een fraaie actie in minuut 47 van Erwin Pijnenburg werd bekroond met een pegel op de rechter kruising.  Daarna een pas van Erwin naar Raoul Bennenbroek die doelman van Diepen tot een knappe redding dwong zij het ten koste van een hoekschop.  Leveroy bleef in de wedstrijd en zocht nu regelmatig het doel van Grashoek op. Een tegendoelpunt hing in de lucht. Dit viel er niet uit. In tegendeel. In de 67e minuut zette Raoul een aanval in scene, speelde de bal op het juiste moment door naar Bas Gloudemans. Deze kopte de bal door naar de opkomende  Leike Cuijpers die hem onhoudbaar binnentikte. 0-3.  Wedstrijd gelopen ? Nee. Leveroy bleef strijden voor een eervol resultaat. Na 71 minuten werden de roodhemden hiervoor beloond. Met een knap schot hoog in doel scoorde Bart Cillekens  1-3.  In de 82e minuut kon doelman van Diepen zich onderscheiden  bij een harde knal van Raoul. Met een flitsende reactie werkte de sluitpost van de thuisclub de bal over de lat tot corner. De vierde treffer kwam er. Burak Oosterveen bekroonde in de voorlaatste minuut een uitstekende wedstrijd met een fraai afstandschot.

Trainer Nelis Luijten wisselde drie keer.  In de eerste helft  Mark Crommentuijn voor Luc Maessen. Vijf minuten voor tijd kwamen Joep Janssen voor Erwin Pijnenburg en Bjorn Korsten voor Leike Cuijpers.  Met stand 1-4 floot scheidsrechter Tielens voor het einde en had Grashoek drie punten behaald tegen een zich goed werende tegenstander. Ook Altweerterheide won zijn wedstrijd met 3-0 van Cresentia.  Op donderdag Hemelvaartsdag (in Altweerterheide) en zondag drie dagen later op De Peelrand de  beslissende tweeluik tegen Altweerterheide.