...
92'

Mannen, 1, 5e klasse D

10 mei 2018 14:30

Door een 2-1 nederlaag tegen de koploper Altweerterheide is het verschil tussen de beide ploegen opgelopen tot 4 punten. Hierdoor is Grashoek 3 wedstrijden voor het einde afhankelijk geworden van andere ploegen en zit Alterweerterheide nog meer in de winning moot. Grashoek krijgt zondag de kans om de nederlaag weg te poetsen want dan spelen de nummers 1 en 2 weer tegen elkaar maar ook bij winst blijft Alterweerterheide dan 2 wedstrijden voor het einde koploper.

De matchwinnaar bij de thuis ploeg was zondermeer Ali Simsek die voor beide doelpunten tekende. De topscoorder van Altweerterheide kon niet in bedwang gehouden worden en scoorde in de 9e en de 51e minuut. Het eerste doelpunt was een mooi gekruld schot vanaf de rand 16 meter en het tweede doelpunt viel uit een perfect genomen vrije trap. Daar tussendoor had Grashoek in de 30e minuut gelijk gemaakt dankzij een kopdoelpunt van Bas Gloudemans op aangeven van Freek van Oijen.

Grashoek was zeker niet de mindere en kreeg zelfs de meeste goede kansen. Vooral in het eerste halve uur speelde Grashoek goed en kreeg het diverse goede mogelijkheden. Voordat Bas scoorde was Raoul Bennenbroek 2x dicht bij een doelpunt en ook Jordi Luijten en Bas hadden al kunnen scoren. Cruciaal voor de wedstrijd was het 2e doelpunt van de thuisploeg direct na de rust. Er knakte toen iets bij Grashoek waardoor het spelpeil van de eerste helft niet meer werd gehaald. De 2e helft was vooral rommelig en Altweerterheide greep alles aan om het spel van Grashoek te ontregelen wat goed lukte. Het was bij Grashoek iedere keer net niet. Net geen doelpunt toen Bas Gloudemans zijn inzet met een reflex van de keeper van de lijn gehaald zag worden. Net niet toen Raoul Bennenbroek vrij voor de keeper kwam en op de doelman stuitte met ook nog een fikse blessure tot gevolg. Net niet toen een doelpunt van weer Bas dubieus werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Net niet een penalty bij een overtreding net wel of niet binnen de 16 meter. En als laatste net niet toen de laatste bal in de laatste minuut op de lat viel in plaats van het doel. Er zijn mensen die dan zullen zeggen Grashoek ontbrak het aan geluk maar het is ook zo dat je geluk afdwingt en dat laatste kon Grashoek niet. Misschien dat het as zondag wel lukt want Altweerterheide is zeker te kloppen.

Het vervolg op deze wedstrijd is duidelijk. Grashoek moet as zondag winnen want anders is het kampioenschap helemaal verspeeld en kan Grashoek zich definitief gaan richten op de nacompetitie.