Mannen, 1, 5e klasse D

22 oktober 2017 14:30

W. Velings

Door Piet Spee.

In een ware temposlag is Grashoek op deze natte herfstzondag in Neer tegen RKSVN tegen een 3-2 nederlaag aangelopen. Dit betekende het einde als koploper. Ook de kansen op de eerste periodetitel zijn flink geslonken. Voor de derde keer op rij incasseerde Grashoek drie goals. Twee keer kon de schade worden hersteld ondermeer door twee treffers van Raoul Bennenbroek. Vandaag kwam de youngster niet tot scoren en bleven de geelzwarten aan de nadelige kant van de score.

Neer beschikte met Hubertus Dorssers en Jordy Adams over razendsnelle vleugelspelers. De geelzwarte verdediging had daar in de eerste helft geen probaat middel tegen.  In de 13e minuut kon de 20-jarige Hubertus zo maar doorlopen en een schot afvuren. Doelman Koen Clephas stond er bij en keek er naar. 1-0. Grashoek probeerde onder de druk uit te komen maar stuitte een paar maal op de 18-jarige doelman Vital Heijnen. Zijn collega Koen  aan de overkant, waarschijnlijk aangestoken door het zwakke verdedigingsvirus, ging in de 20e minuut grandioos in de fout.  Hubertus maakte zijn tweede. 2-0.  Grashoek reageerde furieus.  Erwin Pijnenburg haalde hard uit de Neerse doelman dook de schuiver uit het doel. Na 25 minuten weer zo'n redding maar dan vangt Dirk van Lierop de bal en tegen de inzet van Dirk was geen kruit gewassen. 2-1.  Grashoek leefde weer  en probeerde de druk op de ketel te houden. Dit lukte niet altijd. Ook de oranjehemden bleven met snelle aanvallen het Grashoek doel bestoken.  In de 30e minuut moest Erwin Pijnenburg assistentie verlenen en de bal van de doellijn halen. In de 39e minuut ging het toch weer fout Jordy Adams, de snelle vleugelflitser, profiteerde van de wanorde in de geelzwarte verdediging en scoorde 3-1. Voor de pauze wist Grashoek niet meer dichterbij te komen. Doelman Heijnen keerde tweemaal een schot van Dirk van Lierop.  Rust 3-1.

Het stond vast dat Grashoek in de tweede helft alles in de waagschaal moest werpen om nog iets uit deze partij te halen. Er ontstond een "slagabtausch " zonder einde. De geelzwarten  vielen toomloos aan  maar moesten ook beducht zijn op snelle counters. De verdediging stond nu een stuk beter dan in de eerste helft. Het beste moment viel te noteren in de 57e minuut. Raoul ondernam aan de rechterkant een lange solo, speelde drie tegenstanders uit, echter op het beslissende  moment ontbrak het laatste restje kracht.  In de 84e minuut nieuwe hoop bij de Grashoekse supporters. Bas Gloudemans kon alleen op het Neerse doel afgaan en scoorde met een goed schot 3-2. De thuisclub reclameerde voor de buitenspel. De uitstekend leidende 20-jarige scheidsrechter Wouter Velings uit Someren liet zich niet vermurwen en kende terecht de treffer toe.  Trainer Nelis Luijten wisselde drie keer. Mark Crommentuijn kwam voor Bas Gloudemans. Chris Hunnekens verving Dirk van Lierop en Mike Steeghs zijn plaats werd ingenomen Leike Cuijpers. Ook de verse krachten kon niet meer voor een ommekeer zorgen. RKSVN hield de 3-2 voorsprong vast en won de derde thuiswedstrijd op rij.

Grashoek speelt de volgende zondag een thuiswedstrijd. Dan is Leveroy de gast op de Peelrand.