Erwin Pijnenburg (afstandschot)
65'

Mannen, 1, 5e klasse D

8 oktober 2017 14:30

Heythuysen de tegenstander afgelopen zondag van Grashoek was toch wel even andere koek dan de twee Venlose ploegen die Grashoek tot nu toe trof. Toch wist Grashoek ook deze tegenstander te bedwingen al ging dat alles behalve vlotjes. Grashoek kwam twee keer op achterstand en moest dus flink terug knokken om 3 punten uit het vuur te slepen. Dat deden de geel zwarten dan ook wat uiteindelijk een 4-3 eindstand op het scorebord bracht. Raoul Bennenbroek was wederom het goudhaantje voor Grashoek door in de 87e minuut zijn tweede en 4-3 te scoren. Met deze uitslag was Grashoek zeker de gelukkigste ploeg want de score had ook zomaar andersom kunnen zijn maar dat is nu niet meer zo belangrijk want dit soort overwinningen bepalen wel waar je volgend jaar in juni staat.

Grashoek had een hele zware start want al binnen 1 minuut werd de Grashoek verdediging voor aap gezet en scoorde Gachik Towmasjan via de lat de 0-1. En daarmee was de gifbeker nog niet leeg want 5 minuten later moest trainer Nelis Luijten noodgedwongen Freek van Oijen van het veld halen die onaangenaam kennis had gemaakt met de ferme en potige inzet van de gasten. Voor Freek kwam Mark Crommentuyn in het veld. Deze start en deze omzettingen deden Grashoek geen goed en daar bleven de geel zwarten de gehele eerste helft last van houden. Gelukkig beschikt Grashoek echter op dit moment over een paar spelers die met individuele acties een wedstrijd kunnen beslissen en daar profiteerde Grashoek vandaag optimaal van. De eerste die dat deed was Jordi Luijten die zich op het middenveld geheel zelfstandig een schietkans creëerde. Het schot leek voor doelman Schreurs houdbaar maar er zat een venijnige stuit in dit schot waardoor Schreurs geen vat kreeg op de bal en Grashoek binnen 7 minuten de schade van de begin minuut weer had hersteld. Het werd zelfs nog mooier voor Grashoek want in de 17e minuut ging Raoul Bennenbroek op de individuele toer over links waarbij geen enkele Heythuysen verdediger hem kon stoppen. Het vlijm scherpe schot was ook dit keer voor doelman Schreurs onhoudbaar.  Grashoek kon echter niet lang genieten van deze voorsprong want 1 minuut later was het al weer 2-2. Roy Peskens mocht een flitsende aanval van de gasten afronden met een strak onhoudbaar schot. En het zou nog mooier worden voor Heythuysen want in de 28e minuut kwamen ze weer op voorsprong toen Koen Clephas in eerste instantie een inzet nog kon redden maar Rick Nelissen was er als de kippen bij om in de rebound alsnog te scoren. Op dat moment zeker geen onverdiende score want Heythuysen maakte het Grashoek echt moeilijk en vooral de defensie kreeg geen grip op de bewegelijke Heythuysen aanvallers.

Na de rust kwam Chris Hunnekens in het veld voor Dirk van Lierop om wat broodnodige extra aanvals impulsen te brengen. Alles leek erop dat dit echter niet het benodigde effect had wat Grashoek vond maar moeizaam de weg naar het vijandelijke doel. Positief was wel dat de Grashoek defensie nu beter stond waardoor het gevaar van Heythuysen een stuk beter beteugeld werd. Verder als een halve kopbal van Joeri Rijs en een half schot van Bas Gloudemans kwam Grashoek in die eerste 20 minuten van de tweede helft niet. De 3-3 in de 65e minuut kwam dan ook zo’n beetje uit de lucht vallen. Erwin Pijnenburg kreeg de bal op zo’n 20 meter afstand van het doel en draaide zich mooi vrij om daarna een vlijm scherp schot te produceren dat precies in de bovenhoek paste. Absoluut de mooiste treffer van deze middag. Grashoek kroop door het oog van de naald toen Bas Maessen met vol risico een aanvaller stopte in de 16 meter. Alles wat blauw wit was claimde een penalty maar scheidsrechter Boulayounne liet tot opluchting van Grashoek doorspelen. Uiteindelijk kwam er toch nog een winnaar toen de bal wild naar voren werd getrapt door Grashoek waar 2 spelers buitenspel stonden. Deze lieten echter slim de bal lopen en de aanstormende Raoul Bennenbroek wist de weifelende Heythuysen verdedigers te verschalken en scoorde zijn 2e. In de laatste minuten moest Koen Clephas nog wel een huzarenstukje uithalen om zijn goal schoon te houden maar het bleef 4-3 en Grashoek kon opgelucht adem halen.

Volgende week speelt Grashoek in Nederweerteind een topper tegen het ook nog ongeslagen Eindse boys. Het zal geen makkelijk duel worden maar Grashoek hoeft voor geen enkele ploeg bang te zijn en zal ook dit duel willen winnen of minimaal een gelijkspel mee naar huis willen nemen.

Door: John Janssen