...
49'

Onder 11, JO11-1, 2e klasse 401

23 september 2017 9:30

Op deze mistige ochtend reden we naar Beringe voor de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie. We moeten Dominique helaas missen maar hij moedigt ons aan vanuit Polen.
De jongens en meiden van Beringe beginnen meteen sterk aan de wedstrijd. Ze zijn snel en spelen goed samen. Maar de jongens en meid van Grashoek verdedigen goed en bieden goed tegenstand. Het spel speelt zich vooral af op de Grashoekse helft maar het blijft lange tijd 0-0.
Voor het doel van Luuk wordt goed verdedigd door Els en Tren en áls er toch een bal door komt heeft Luuk hem te pakken.
In de aanval heeft Lars last van een vasthoudende verdediger van Beringe die hem twee keer tegen de grond werkt. De vrije trap die hier op volgt komt terecht bij Ryan maar daar wordt hij tegengehouden door de verdedigers.

Wat bij het Grashoekse team niet lukt, lukt Beringe helaas wel. Één van de aanvallers loopt voorbij de verdedigers en gaat alleen op Luuk af. Met een goed schot maakt hij de 1-0. Aan de andere kant volgt na de aftrap een goede actie van Lars en Vinnie maar deze bal gaat net langs. Daarna gaat Ryan het proberen en gaat met de bal op de goal af maar er wordt door Beringe te goed verdedigd.

In de volgende aanval van Grashoek is er een mooi samenspel tussen Dinand, Vinnie en Giel. Het schot van Giel wordt vervolgens door de goeie keeper van Beringe uit de kruising gehouden.

Tijdens een verdedigende actie van Tren maakt hij een goede sliding. De scheidsrechter geeft echter een vrije trap die gelukkig door Luuk wordt tegengehouden. In de volgende aanval van Beringe lukt het wel, twee spelers kunnen samen op Luuk af die kansloos is. Met 2-0 gaan we de rust in met een bekertje welverdiende ranja.

De ranja heeft het team van Beringe ook goed gedaan want de verdediging van Grashoek wordt goed aan het werk gezet. Ook Luuk heeft het druk en houdt verschillende ballen tegen. Giel krijgt een grote kans als hij vanaf de middellijn de bal meeneemt. Helaas wordt de bal gestopt op de doellijn. In de volgende aanval schiet Beringe eerst op de lat maar in de rebound gaat ie erin, het is 3-0.

Grashoek gaat voor een revanche en via Dinand komt de bal bij Giel. Deze wint het duel van zijn neef Siebe en speelt de bal door naar Tren. Die neemt de bal makkelijk aan en scoort! Het is 3-1.

Maar de blijdschap is van korte duur... want in de tegenaanval komen 2 spelers van Beringe vrij voor het doel en scoren ze de 4-1. Vervolgens kan een goed verdedigende Tren niet voorkomen dat de 5-1 valt. Daarna lijkt het of Grashoek de moed heeft opgegeven en Beringe maakt hier gebruik van. De laatste 4 doelpunten zijn allemaal het gevolg van niet goed terug verdedigen en daardoor vrijkomende spelers van Beringe.

In de laatste fase van de wedstrijd komt er weer een beetje pit in de jongens en meid. Lars laat met een schouderduw zien dat ie nog niet opgeeft en vervolgens schopt hij de bal hard tegen de scheidsrechter. Deze kan er gelukkig wel om lachen. Els trapt nog een harde bal weg bij de goal maar de laatste actie van de wedstrijd is voor Ryan. Met een ferme duw laat hij zien ook geschikt te zijn voor rugby. Als jullie zoveel pit laten zien tijdens de thuiswedstrijd van volgende week wordt het vast een leuke wedstrijd.