Grashoek verliest ook tweede bekerwedstrijd.

Mannen, 1, Groep 1 30

10 september 2017 14:30

J.Peeters

Door Piet Spee.

In het sportpark  De Vonckel  in Meterik  was de ploeg uit het kerkdorp van de gemeente Horst aan de Maas  over alle linies het betere  team.  Het werd 2-0 voor de vierde klasser.  Hiermee  kwam Grashoek goed weg, gezien het grote aantal uitgespeelde kansen. van de thuisploeg.  Op links kreeg Tom Verbong te veel vrijheid. Diens afgemeten voorzet werd in de 15e minuut door de 18-jarige jongeling Piet Steeghs onhoudbaar achter Koen gekopt. 1-0.

Goed keeperswerk van Koen zorgde ervoor dat de score  in de eerste helft niet ver opliep. Aanvallend kon Grashoek geen vuist maken en bleef het bij enkele individuele oprispingen.  In de tweede helft kwam Marco Sijben binnen de lijnen voor Bjorn Korsten.  Een kwartier lang zag het er naar uit dat de wedstrijd toch zou kantelen.  Een uitstekende vrije trap van Erwin Pijnenburg  werd met moeite door doelman Luuk Haenen onschadelijk gemaakt.  Raoul Bennenbroek ging  een paar maal  op solotoer maar strandde eveneens op de Meterikse sluitpost.  Meterik counterde zich enkele malen naar riante kansen.  Alle schoten gingen over en langs, zodat  Grashoek mocht blijven hopen op één punt.  Die hoop vervloog    in de 85e minuut.  Ruud Janssen dook vrij voor  Koen op en schoot van dichtbij onhoudbaar de 2-0 binnen. Volgende zondag reist Grashoek  voor de laatste bekerwedstrijd naar America.