Mannen, 1, Groep 1 30

2 september 2017 18:00

M.J.M. Verhaegh

Door Piet Spee

Grashoek en Neerkandia hebben bij mooi nazomerweer met een bekerduel op het groene gras van De Peelrand het voetbalseizoen van de jaargang 2017-2018 geopend. Beide clubs verschenen nog niet op volle sterkte. Zo moesten  de trainers Nelis Luijten en Marty Heijmans  hun doelman vervangen. En juist deze sluitposten zouden het verschil gaan maken.  Tom Wilms, de stand in voor de geblesseerde Fabian Scholten in het Neerkandia doel , maakte geen spelbepalende fouten,  terwijl de vervanger van Koen bij Grashoek bij twee doelpunten de mist inging. Scheidsrechter was Jeu Verhaegh. de 65-jarige uit Kronenberg floot een foutloze partij en trok een gele kaart. Bas Maessen had de primeur. In het eerste half uur ontspon zich een levendig schouwspel. Grashoek creëerde de meeste kansen.  Vooral Raoul Bennenbroek ontwikkelde zich tot een ware plaag voor de groenwitte defensie.Met een beetje geluk kon doelman Wilms een paar keer zijn doel schoon houden.  In de 34e minuut was het zover. Na een slimme steekpas van Erwin Pijnenburg  bracht Raoul Bennenbroek de bal onder controle  en prikte hem loepzuiver in de kruising. Voorlopig doelpunt van de maand !. 1-0. Lang kon Grashoek niet van deze voorsprong genieten. Drie minuten later stond het alweer gelijk. Een omhaal van Joep Lemmen trof doel. 1-1. Dit was ook tevens de ruststand.  Grashoek kwam slecht uit de kleedkamer.  Binnen 5 minuten na de zijdewisseling stond het 1-3 door treffers van Willem Mennen en Joep Lemmen.  Daarna ontstond een spelletje van Neerkandia  hoefde niet meer zo nodig en Grashoek wilde nog wel maar kon niet meer.  De veranderde na 70 minuten in een klap. Raoul werd binnen de zestien meter van de benen gehaald.  Scheidsrechter Verhaegh aarzelde geen moment  en wees onmiddellijk naar het elfmeter punt. Zo,n klus kun je met gerust hart aan Bas Maessen overlaten.  De Grashoekse aanvoerder schoot de bal snoeihard hoog in het Neerkantse doel. 2-3.  De partij was weer in leven  en beloofde spannende laatste 20 minuten. Neerkandia moest uit de comfortzone komen.  De geelzwarten geloofden er weer in. Vier minuten later lag de gelijkmaker in het net.  Na een vanaf het middenveld mooi opgebouwde aanval kwam de bal op de linkerzijde bij Raoul.  De 16-jarige speelde een verdediger uit en leverde een puntgave voorzet af. Bas Gloudemans, na een uur in het veld gekomen voor Mark Crommentuyn, verlengde de bal naar Erwin Pijnenburg die knap raak schoot. 3-3. Het werd in het laatste kwartier een spannende strijd om de overwinning.  Grashoek was er een paar keer dichtbij maar Willem Mennen schoot met zijn tweede treffer Neerkandia in de 87e minuut naar een 3-4 overwinning.  Beste speler bij Grashoek Raoul Bennenbroek. Was bij alle doelpunten betrokken. Verder overtuigde de "neuzugangen" Jordi Luijten en Burak Oosterveen.

Volgende week speelt Grashoek  een bekerwedstrijd in Meterik tegen de club van die naam.