58'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse 401

11 maart 2017 10:30

Zonder de geblesseerden Valentijn, Daan en Jules zijn we op en mooie zonnige zaterdag morgen gestart aan onze voorjaarscompetitie. Daarbij was Teun de hele week ziek geweest en hadden we Neil als versterking meegenomen.
We hadden het vermoeden al dat we in de competitie, qua niveau, zwaarder waren ingedeeld en dit was in deze eerste wedstrijd zichtbaar.

Op een mooi kunstgrasveld mochten we kijken naar een doelpuntrijke wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat onze tegenstander een aantal zeer technische spelers rond hadden lopen en na 17 minuten was de stand al 4-0 in ons nadeel. Tactisch en technisch werden we overrompeld en we kregen het niet voor elkaar om ons eigen spelletje te spelen. Het verschil in niveau was gewoon te hoog. Onze jongens bleven echter hun best doen, wat in de 19de minuut, na goed doorzetten van Jelle leidde dit tot een doelpunt, 4-1. Na deze bevlieging werden we opnieuw achteruit gedrukt en kregen in de eerste helft nog eens 4 tegengoals. Toch kwamen we enkele keren in de buurt van hun keeper en we kregen vlak voor rust een corner. Na goed inkomen van Neil, schoot hij strak de 8-2 binnen en de scheidsrechter floot af om thee te gaan drinken.

In de eerste 15 minuten na de rust ging de wedstrijd op en neer en boden we goed strijd en er werd om de bal gevochten. We kregen een doelpunt tegen, maar het grote krachtsverschil van de eerste helft was door goede inzet van onze kant minder groot geworden. Het mooiste en belangrijkste moment kwam in de 37ste minuut, namelijk de allermooiste goal van de wedstrijd die wij mochten maken. Na een perfecte corner kopte Milan de bal strak in de kruising die hiermee de stand op 9-3 bracht. In de resterende minuten kregen we nog 7 goals tegen. De jongens waren de kluts helemaal kwijt en bijna direct na onze aftrap waren we de bal jammergenoeg snel weer kwijt en de sterke spelers van Laar combineerden uitstekend en sneden met gemak door onze defensie. Het was sneu voor onze keeper Job, die geen slechte wedstrijd had gespeeld en zelfs enkele goede reddingen heeft gemaakt.

Al met al was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Na de eerste wedstrijd staan we nu onderaan, maar als we naar het scorend vermogen kijken staan we ineens 4de, dus kans krijgen we altijd, hoe sterk de tegenstander ook is. Onze jongen en wij als leiders hebben hier weer enorm van geleerd. Dus op naar volgende week als we thuis tegen Meijel mogen aantreden.

Hopelijk herstellen onze geblesseerde spelers zich en kunnen we weer met een vertrouwde ploeg starten.

Namens de trainers/coaches en begeleiders Richard, Sander, Anton en Jeroen.