Kronenberg 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

5 maart 2017 14:30

Janssen, F.A.T.

Met pijn en moeite is het Grashoek zondag gelukt om aan het thuisduel tegen Kronenberg  3 punten over te houden. Op het moment dat Grashoek vocht om een punt toonden de Grashoekse spitsen weer eens hoe koelbloedig en effectief ze zijn dit seizoen. Waar de Kronenberg spitsen verzuimde de 1-2 te maken deden de Grashoek aanvallers dat wel. Bas Gloudemans scoorde in de 90e minuut de bevrijdende 2-1 waardoor Grashoek 3 punten inliep op koploper Reuver dat met 5-0 billenkoek kreeg in Neerkant.

Met de wind in de rug leek Grashoek een perfecte eerste helft te spelen in het eerste thuisduel van 2017. Kronenberg mocht komen maar had daar zichtbaar moeite mee en Grashoek wachtte af tot er fouten werden gemaakt om daar dan van te profiteren. In de 17e minuut lukte dit perfect. De Kronenberg defensie verloor de bal bij de opbouw waardoor Grashoek in een riante overtal situatie kwam. Leike Cuijpers hield prima het overzicht en bediende Chris Hunnekens die de 1-0 mocht intikken. Grashoek hield in de eerste helft de overhand mede omdat de gasten door de harde wind niet in staat waren om gevaar te stichten voor het Grashoekse doel. Grashoek kreeg enkele halve kansen om op 2-0 te komen maar verder als pogingen kwam men niet. In de 40e minuut verraste Kronenberg iedereen door toch de 1-1 te scoren. Simon Hoex draaide een corner verrassend en vakkundig tegen de harde wind in de goal. De ruststand was voor Grashoek dan ook ietwat tegenvallend mede omdat Grashoek het wind voordeel niet in een voorsprong had kunnen omzetten.

En in de tweede helft leek Kronenberg wel te profiteren van de weeromstandigheden. Waar de gasten in de eerste helft maar enkele corners kregen waren dat er in het 2e part zeker een tiental. En bij iedere corner was het alle hens aan dek bij Grashoek. Met een sterke luchtmacht en een paar goede trapspecialisten maakte Kronenberg het Grashoek iedere keer heel erg lastig. Toch wisten Koen en zijn defensie het Grashoekse doel schoon te houden. Grashoek kon aan de andere kant nog wel wat gevaar stichten maar dit werd gaandeweg de tweede helft steeds minder. Kronenberg kreeg in het laatste 10 minuten 2 vette schietkansen die Koen wist te pareren en toen Koen een niet bij kon stond Bas Maessen op de lijn om de bal op het laatste moment toch nog weg te werken. Kronenberg was dus veel dichter bij de winst als de geel zwarten van Nelis Luijten. Toch was het uiteindelijk Grashoek dat toeslag. De drang naar voren werd Kronenberg fataal in de 90e minuut toen Raoul Bennebroek op links kon uitbreken en een perfecte voorzet op Bas Gloudemans gaf. Grashoek was natuurlijk in extase met deze treffer want de geel zwarten besefte terdege dat ze langs de afgrond waren gelopen.

Volgende week komt VCH op bezoek waarvan eigenlijk alleen maar gewonnen mag worden in deze fase van de competitie. Dit is natuurlijk meteen het gevaar. Grashoek zal toch weer de mouwen moeten opstropen om ook dit varkentje te wassen.

Door: John Janssen