25'
Jim van Oijen (corner)
Assist: Kris Teeuwen

4 februari 2017 14:30

Na het succesvolle najaarseizoen is ook de O17 een tikkie hoger ingedeeld dit voorjaar. Om vast te wennen aan de sterkere weerstand werd Helden O17-1 aangeschreven om een oefenwedstrijd te spelen. Normaalgesproken is deze tegenstander ver buiten ons zichtsveld, maar na de overwinning tegen Panningen O17-1 eind vorig jaar, werd nu ook Helden als serieuze (oefen)tegenstander gezien.

Vanaf het begin maakten we ons geen illusies over de einduitslag. Gelijktijdig wisten we ook dat we het met strijdlust de sterkste tegenstanders moeilijk konden maken. De afwezigheid van Aron en Jesse werd gecompenseerd door Raoul en de C-spelers Job en Kaj. Noodzakelijkerwijs moest daardoor in de verdediging nog wat worden geschoven.

Conform de verhoudingen voorafgaand aan de wedstrijd wist Helden dat ze het spel moesten gaan maken. Vanaf het eerste moment werd de bal dan ook rond gespeeld en de opening gezocht. De bezoekers werden gedwongen meer meters te lopen dan ze lief waren, maar wisten door die extra inzet wèl steeds de aanvallen van de thuisploeg te onderbreken of in uiterste geval te stuiten.

Na een minuut of twintig werd een van de spaarzame counters van Koningslust/Grashoek omgezet in een corner. Genomen door Kris. Helaas kon Jim er nèt niet bij, maar de bal stuitte alsnog op miraculeuze wijze via zijn schouder in het doel. Nul één! De wedstrijd lag open, voor zover dat nog niet het geval was. In ieder geval leverde het de spelers en toeschouwers een déjà vu op. Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Helden moest zich herpakken en doorgaan met voetballen in de wetenschap dat er kansen zouden volgen. Nog vóór rust kwam de 1-1 op de borden. Het was een wat rommelige situatie. Een aantal spelers waren in de veronderstelling dat de scheidsrechter het spel zou stil leggen toen Raoul na een duel met een bloedneus op de grond lag. De vrijwel foutloos leidende scheids schatte de situatie echter anders in en liet doorspelen. Met de 1-1 als gevolg.

De rust was zeer welkom. Voor de geel-zwarten om even op adem te komen; voor de blauwen om het strijdplan verder te vervolmaken. De tegenstelling kon bij de aftrap van het tweede bedrijf niet groter zijn: de gasten oogden voor een deel zeer (tè?) ontspannen, terwijl Helden scherper dan ooit uit de startblokken kwam.
De opdracht voor de gastheren was om voetballende oplossingen te blijven kiezen, maar vooral om net zoveel energie te tonen als Koningslust/Grashoek vóór de rust. Dus vroeg storen en fouten laten maken, strijden voor elke bal.
De tactiek werkte en al snel werd de 2-1 gemaakt.

Nog even kwam er hoop toen het kick and rushvoetbal van de geel-zwarten toch nog tot de 2-2 leidde. Helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Die teleurstelling leek de spreekwoordelijke genadeslag. Uiteindelijk liep Helden uit naar de verdiende 4-1 overwinning. Geen onverwachte uitslag. Wèl voor beide partijen een goede oefenwedstrijd die voor het overgrote deel in prima harmonie verliep.