90'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

23 april 2017 14:30

Es-Sayedi, A.

De derby Egchel – Grashoek eindigde vandaag in een 3-2 overwinning voor de thuisclub. Daarmee was het tegenovergestelde scenario t.o.v. de heenwedstrijd een feit. Ditmaal maakte Egchel in de laatste minuut de winnende treffer, in november van vorig jaar was het Grashoek dat in de slotfase de zege naar zich toe trok. Over de hele wedstrijd gezien op deze aprilzondag mag de overwinning van de oranjehemden als verdiend worden beschouwd want het kreeg de meeste en beste kansen. Op sportpark de Wietel floot de heer Es-Sayedi uit Venlo. Egchel had gedurende de eerste helft een licht overwicht, Grashoek stelde in deze fase enigszins teleur. Nadat Bas Maessen namens de gasten na een half uur uit een vrije trap zijn kopbal achter zag gaan kwam Egchel in de 34e minuut op voorsprong. Jorrit Kersten schoot met zijn linker na een aanval over diverse schijven onberispelijk in de verre hoek, keeper Koen Clephas had het nakijken, 1-0. Direct na de thee was de stand al weer in evenwicht. Bas Maessen zag zijn kopbal ditmaal wel in doel verdwijnen achter keeper Bjorn Oomen, 1-1. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op en de spanning werd verder opgevoerd. De oranjehemden kregen kansen via Juul Stammen, Frank Gielen en Lex Verstappen, echter zonder succes. Erwin Peijnenburg schoot aan de overkant in kansrijke positie naast. De strijd werd wat grimmiger en arbiter Es-Sayedi deelde in 2 minuten tijd evenzovele gele kaarten uit aan Grashoek spelers. In de 71e minuut nam Egchel weer een voorsprong. Uit een aanval via Frank en Juul kwam de bal bij Leon Teeuwen terecht, voor de goal van keeper Koen Clephas maakte hij geen fout, 2-1. De gasten gaven zich niet zomaar gewonnen en zeven minuten later zorgde invaller Chris Hunnekens, na Egchels’ balverlies, met een mooi schot van ver voor de 2-2, keeper Bjorn Oomen had geen antwoord. Een schot van Raoul Brennenbroek ging vervolgens over het Egchelse doel. Zeven minuten voor tijd ging Frank Gielen alleen door, de bal verdween duidelijk over de doellijn, echter de arbiter kende geen doelpunt toe, na raadpleging van de assistent-scheidsrechter van Grashoek. Toch zou er nog een winnaar uit deze derby komen en wel in de laatste minuut. Lex Verstappen schoot met zijn linker, na een aanval over verschillende schijven, de bal voorbij doelman Clephas, 3-2. Einde wedstrijd. Voor de ploeg van trainer Twan van de Mortel (Egchel) is het zaak om de competitie op een mooie manier uit te spelen. Het team van trainer Nelis Luijten (Grashoek) verspeelde door haar recente uitslagen wellicht het kampioenschap. Zondag gaat Egchel op bezoek bij Hegelsom, Grashoek ontvangt in eigen huis America.