Gert Swinkels (schot)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

17 april 2017 14:30

Habraken, F.H.

1 schamel puntje heeft Grashoek overgehouden aan de paasdubbel tegen RKDSO en Neerkandia. Vooral de 1-2 nederlaag paasmaandag tegen medetitelkandidaat Neerkandia deed heel erg veel pijn omdat alles erop leek dat deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel zou eindigen waarmee voor Grashoek nog alles mogelijk zou zijn geweest. In de 92e minuut scoorde Gert Swinkels echter de winnende treffer die bij Grashoek als een mokerslag aankwam. Neerkant lijkt nu de belangrijkste titel kandidaat in 5 E en Grashoek zal snel moeten omschakelen om de fel begeerde periodetitel veilig te stellen in de resterende 4 duels.

Grashoek kende paaszaterdag al een valse start want in het uitduel tegen RKSDO stond het na 45 minuten 2-0. In de tweede helft met de sterk ingevallen Raoul Bennenbroek vochten de geelzwarten zich met een tomeloze inzet terug in de wedstrijd. In de 52e minuut scoorde Erwin Pijnenburg de aansluitingstreffer en Bas Gloudemans tekende in de 62e minuut voor de gelijkmaker. Hoe Grashoek het echter ook probeerde, de winnende treffer kwam er niet. Omdat Reuver echter ook punten liet liggen in Hegelsom was de schade beperkt. Veel erger was echter de verspeelde energie en de blessures die aan dit duel waren overgehouden. Neerkant (vrij op zaterdag) was dan ook de grote favoriet in het topduel op paasmaandag tussen de 2 koplopers op dat moment. Grashoek bleef niets bespaard want al na 3 minuten nam scheidsrechter Habraken uit Veghel een discutabele beslissing door vanaf 15 meter te beoordelen dat een inzet van Joep Lemmen over de doellijn zou zijn geweest. Grashoek vocht zich echter prima terug in de wedstrijd ondanks het technische overwicht van Neerkandia. Bas Maessen en Raoul Bennebroek kregen goede mogelijkheden voor Grashoek. Alles leek erop dat de ploegen met een 0-1 stand zouden gaan rusten maar het venijn zat in de staart. Een eigen doelpunt van Jannes van Horen zorgde in de 3e minuut van de extra tijd voor de 1-1.

Na de thee was er een duidelijke overmacht van Neerkandia. Grashoek liep op zijn tandvlees en kwam maar zelden over de middenlijn. Met goed keeperswerk voorkwam Koen Clephas een 2e voorsprong voor Neerkant. Grashoek loerde op dat ene kansje dat er altijd komt en verdedigde het punt dat men had als een leeuw. In de laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd kreeg Grashoek ook weer wat meer controle en leek de Neerkandia storm te luwen. En dat ene kansje kwam er, het werden er zelfs 2. De eerste was voor Raoul Bennebroek die de doelman al voorbij was maar zijn lop voor de doellijn zag weggehaald worden door een Neerkandia verdediger en een minuut later nam Bas Gloudemans de bal ineens op de slof maar schampte de paal aan de verkeerde kant om een wonder goal aan zijn konto te kunnen bijschrijven. Maar ook Neerkandia dacht die ene kans komt er. Gert Swinkels werd de man of the match door de complete Grashoek defensie op het verkeerde been te zetten met een droge schuiver in de linker hoek.

Grashoek moet nu snel zijn wonden likken want een wedstrijd verliezen wil nog niet zeggen dat de competitie verloren is. Het is nu zaak om bovenin mee te blijven draaien en dat begint as zondag in Egchel waar absoluut gewonnen dient te worden.