Mannen zondag, 1, 5e klasse E

13 november 2016 14:30

Putten, J.M. van der

Grashoek op de valreep voorbij Egchel

Grashoek- Egchel was nog eens een echte lekkere derby met veel goals en met een fabelachtige ontknoping. Een scenario schrijver had het niet beter kunnen bedenken. Grashoek was Egchel de gehele wedstrijd net iets voor en stond daardoor tot de 88
e minuut aan de winnende kant. Rik Rambags leek Egchel echter loon naar werk te bezorgen en scoorde 2 minuten voor tijd de 2-2. Maar Grashoek is dit seizoen een kat met 9 levens. Net als in de derby tegen Koninglust zat het venijn bij de geel zwarten in de staart. Bas Maessen scoorde in de 92e minuut uit een vrije trap de 3-2 die Grashoek met het geluk van de koploper alsnog de overwinning bracht.

De start van Grashoek was furieus. In de eerst 12 minuten was het een wonder dat Egchel het doel schoon kon houden. Maar liefs 5 goede kansen werden door de Grashoek aanvallers om zeep geholpen al was er ook de hulp van scheidsrechter van der Putten nodig die een doelpunt van Bas Gloudemans afkeurde vanwege een overtreding die weinig mensen gezien hadden. Na deze flitsende start van Grashoek liet Egchel toch ook even zien dat het niet naar de Peelrand was gekomen om naar de pijpen van de Geel zwarten te dansen. Juul Stammen kreeg 2 dikke kansen waarbij de eerste werd gered door Koen Clephas en bij de 2e de paal in de weg stond. Toch was het Grashoek dat op voorsprong kwam. In de 31e minuut verspeelt een Egchel verdediger klungelig de bal aan Bas Maessen die Chris Hunnekens al zag gaan. De pass van Bas was perfect en Chris scoorde met een droge schuiver de 1-0. Grashoek probeerde voor de thee nog door te drukken maar tot gevaarlijke kansen leidde dit niet. Echter aan de andere kant telde iedereen de 1-1 al toen Frank Gielen de bal perfect teruggelegd kreeg en vrij kon uithalen op het doel van Koen. Koen redde Grashoek hier met een fabelachtige reflex.

Na de thee leek Grashoek in eerste instantie door te willen stomen maar al heel snel nam Egchel het heft in de hand. Uiteindelijk resulteerde dit in de 50e minuut tot de 1-1. Grashoek werkte de bal maar half weg uit een corner waarna Mark Thiesen geplaatst scoorde. Grashoek is op dit moment echter een ploeg die uit een tegenslag nieuwe energie vindt in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten. Nog geen 10 minuten na de gelijkmaker liet Chris Hunnekens zien waarom hij zo gevaarlijk is voor de goal. Bas Gloudemans speelde Chris met een moeilijk boogbal aan maar Chris die voor iedere bal gaat wist de bal met de nodige moeite te onderscheppen en stond daardoor meteen vrij voor doelman Jeroen Knippenburg die met wederom een boogbal werd verschalkt. Egchel had duidelijk moeite om deze snelle tegenstreffer te verwerken. Hoe verder de wedstrijd echter vorderde hoe meer de oranje hemden het besef kregen dat er zeker nog een resultaat in zat, het verschil was uiteindelijk maar 1 doelpunt. Jorrit Kersten was al heel dicht bij die gelijkmaker toen hij verrassend de bal kreeg aangespeeld op 5 meter voor het doel maar zijn voet in deze riante positie net niet tegen de bal kon zetten. Zoals gezegd viel die verlossende gelijkmaker voor Egchel toch in de 88e minuut door een strak schot van Rik Rambags. De supporters en de spelers leken zich neergelegd te hebben bij een 2-2 wat ook zeker een goede afspiegeling van de verhoudingen zou zijn geweest. Ware het niet dat Grashoek het toch nog een keer op zijn heupen kreeg en dat ene kansje benutte diep in blessure tijd. Zuur voor Egchel en fantastisch voor Grashoek.