Mannen zondag, 1, 5e klasse E

18 september 2016 14:30

Wingerden, D. van

Door Piet Spee.

In het nog prille seizoen heeft Grashoek ook de tweede uitwedstrijd gewonnen. Op het sportpark Moosdijk in Neerkant werd het 0-1. Een verdiende zege op grond van het gedreven spel in de tweede helft dat zijn bekroning vond in een treffer van Erwin Pijnenburg.  Na het beginsignaal van de jonge scheidsrechter  Dylan van de Wingerden uit Helmond kwamen de eerste aanvallende acties van de thuisclub. Daarna ging Chris Hunnekens zich intensief bemoeien met  het aanvalsspel van de gasten. Als de nummer twaalf van Grashoek aan de bal kwam rinkelde de alarmschellen bij de thuisclub. In de 6e minuut pakte doelman Fabian Scholten uitstekend een door Chris scherp ingeschoten bal. In de 17e minuut verdween de bal in het Grashoek doel maar er was buitenspel geconstateerd. Drie minuten later een mooie combinatie tussen Chris en Leike. Het schot van Leike ging over. In de 25e minuut grote kans voor Tom Smits. Doelman Koen Clephas reageerde glanzend op diens poeier en werkte de bal tot hoekschop.  Daarna  een uitval van de gasten. Wie is het eerste bij de bal ? Doelman Fabian Scholten of Chris ?  De Neerkantse sluitpost is een tikje sneller. In het laatste kwartier voor de rust voert Neerkandia de  druk op.  Twee keer moet Koen vol aan de bak om de nul vast te houden. De grootste kans een minuut voor de rust voor de groenwitten toen Koen voor een reddende actie zijn doel had verlaten. Joep Lemmen zag zijn schot echter langs het lege doel gaan.  Ruststand 0- 0.

Na de pauze trekt Grashoek  meer en meer de wedstrijd naar zich toe. Met een gesloten team prestatie werd de strijd aangedaan, fel en agressief in de duels. Inzet en passie sterke bestanddelen om tot succes te komen. Er komen kansen voor Grashoek op een voorsprong.  Een schot van Leike wordt corner gewerkt.  Na een fraaie actie van Chris in de 68e minuut komt de bal bij Bas Gloudemans. de hele Grashoek aanhang    juichte al voor een goal  maar de bal kwam van de paal weer het veld in. Het was een signaal dat er een doelpunt zat aan te komen.  In de 72e minuut kopt Erwin Pijnenberg een voorzet van Bas Glaudemans  achter Fabian Scholten. 0-1. Net daarvoor was Luc Maessen vervangen door de 15-jarige Raoul  Bennenbroek.  In de 80e minuut een prachtige actie van deze youngster.  Zijn knap  schot wordt even knap tot hoekschop  verwerkt.  In de slotfase drong Neerkandia  nog aan om tenminste nog één punt thuis te  houden. De geelzwarte verdediging hield het hoofd koel  en mocht een luid bejubelde zege begroeten.

Aanstaande zondag de volgende streekderby. De ST Helenaveen/Griendtsveen komt op De Peelrand op bezoek. De Peelse combinatie behaalde vandaag een knap punt tegen Reuver. Een boeiende derby ligt in het verschiet.