...

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

11 september 2016 14:30

Cansiz, C.

Het is Grashoek niet gelukt om in de eerste thuiswedstrijd de volle winst te behalen. Met 2-2 werd er gelijkgespeeld tegen RKDSO uit Lomm. Daarmee deed Grashoek zichzelf tekort. Vooral aanvallend was Grashoek een klasse beter, getuigen de prima uitgespeelde doelpunten beide afgemaakt door Bas Gloudemans. Maar Grashoek had meer moeten scoren, te veel kansen werden er gemist. En verdedigend ontbrak de scherpte. RKDSO scoorde uit 2 dode spelmomenten en beide in de rebound wat gewoon niet mag gebeuren.

Cruciaal voor de Grashoekse verdediging was het uitvallen van aanvoeder Tim van Ophoven in de 12e minuut met een knie blessure. Hierdoor ontbrak de leider wat wellicht de verklaring was voor het weifelende optreden van de Grashoek verdediging bij de tegendoelpunten. Een jonge ploeg mist dan toch de persoon die de zaak scherp houdt. Maar ook aan de andere kant was Grashoek niet helemaal scherp. Al voordat Tim was uitgevallen had Grashoek op 2-0 kunnen staan. De geel zwarten gingen flitsend van start wat direct resulteerde in een grote kans voor Chris Hunnekens. De RKDSO doelman kon Chris zijn schot echter net naast tikken. Bas Gloudemans was even later ook heel dicht bij de 1-0 toen hij de bal mooi kreeg aangespeeld van Tim van Ophoven en 5 meter voor het RKDSO doel de bal over joeg. Een kwartier later kreeg Bas nog een zelfde kans maar ook deze goede mogelijkheid ging over het doel. Het lukte Grashoek in de eerste helft niet om het  veldoverwicht in doelpunten te verzilveren. Gaandeweg de eerste helft ging de echte scherpte er ook af waardoor Grashoek duidelijk wegzakte.

Na de thee was de scherpte echter weer heel snel terug. Een puike aanval over rechts in de 49e minuut werd loepzuiver voorgezet door Erwin Pijnenburg waar Bas Gloudemans de bal maar in hoefde te knikken. Helaas verslapte Grashoek weer waardoor RKDSO in de 62 minuut voor de eerste keer langszij kon komen. Jorg Jacobs zag zijn vrije trap vanaf 30 meter op de lat belanden echter de attent reagerende Jesse van Wylick liet met zijn kopbal Koen Clephas kansloos. Grashoek herpakte zich weer en 5 minuten later stond Grashoek weer voor met 2-1. Een fabuleuze solo van Chris Hunnekens vormde de inleiding. Vanaf de achterlijn behield Chris goed het overzicht en zag Bas vrij staan die de bal voor het intikken had. Maar ook deze voorsprong was van korte duur. Na een corner in de 77e minuut werd er niet attent genoeg gereageerd door de Grashoek verdediging en kwam de bal via via bij Rik Ambrosius die dit buitenkansje op zijn Snijders verzilverde. Na deze tweede domper herpakte Grashoek zich nog een laatste keer en was 2 maal heel dicht bij de 3-2. Beide keren was doelman Cuppen echter de sta in de weg voor een Grashoeks succes dat zeker verdiend was geweest.

Volgende week gaat Grashoek op bezoek bij Neerkandia waar het vorig jaar billenkoek kreeg. Dit jaar verwachten wij echter 2 aan elkaar gewaagde ploegen die er voor zullen gaan.