85'
... (kopbal)

Mannen zondag, 2, 5e klasse 14

25 september 2016 12:15

De reserves van Grashoek moesten vandaag aantreden tegen Egchel 3, een geduchte tegenstander die mee gaat doen voor de titel in deze klasse. Grashoek begon goed aan de wedstrijd en kon bij tijd en wijlen de achterhoede van de Oranjehemden onder druk zetten. Er ontstond zelfs een licht overwicht. Rond de 20e minuut kwamen de geelzwarten aan de leiding toen Sil verwoestend uithaalde en de bal in de linkerkruising schoot vanaf een metertje of 25: 1-0!

Egchel liet dit niet op zich zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. 10 minuten voor rust leek die er aan te komen maar de bal ging op de paal. Dit zou niet de laatste keer zijn.....
Grashoek ging rusten met een 1-0 voorsprong. Wat een weelde na de 0-8 van vorige week,

Meteen na de thee bleek dat Egchel het beste uit de kleedkamer kwam. De druk op doelman Joep werd met de minuut groter.  Eerst verdween een vrije trap keihard op de paal; de terugspringende bal werd onbegrijpelijk overgeschoten.

Daarna kwam de kans voor Wouter om de score te verdubbelen. Helaas kon hij in een 1 tegen 1 situatie de doelman niet verschalken.

15 minuten na rust had Grashoek weer geluk toen de bal voor de 3e keer op de paal spatte. Joep had een "engeltje" op de lat, of toch de paal?

In de 67e minuut kwam Egchel verdiend op 1-1 toen een schot vanaf 20 meter onder Joep doorging.

Daarna begon het spel voor de overwinning. Egchel rook bloed, maar ook Grashoek kreeg nog kansjes.
Een kwartier voor tijd krulde Wouter een vrije trap net naast het doel. Daarna kwamen de oranje mannen nog sterker opzetten. Ze kregen nog een dot van een kans 8 minuten voor tijd, maar het diagonale schot ging naast het doel.

5 minuten voor het sluiten van de markt wist Egchel toch de overwinning naar zich toe te trekken toen een vrijstaande speler ongehinderd in kon koppen.

Grashoek was geslagen door een geslepen team dat mee gaat doen om de prijzen. Volgende week hebben we een nieuwe kans om de eerste overwinning binnen te halen in Koningslust. Nota bene onze samenwerkingsclub............