...
80'

Onder 17, JO17-1, Groep 2 13

17 september 2016 12:00

Na de zeperd van vorige week , die we maar als oefenpotje bestempeld hebben met een 0-6 nederlaag tegen Maarheeze, togen we vol goede moed richting het Budelse land. Met 12 man! Stonden we klaar voor de strijd. Aangezien de tegenstander gemiddeld 20 cm kleiner was dan de vorige week, zou dit een makkelijkere wedstrijd moeten worden. Achteraf bleek dit toch niet te kloppen, aangezien we 12 tegenstanders binnen de lijnen hadden.

De eerste helft hadden we duidelijk overmacht. Dit resulteerde na 5 min al tot de eerste goal na een schot van Jesse. In de eerste 25 min volgt kans op kans. Eerst een dot van een kans voor Ivo S die de bal niet achter de keeper kon krijgen. Een schot van Harmen werd daarna netjes door de doelman uit het net gehouden. Door een misverstand in de verdediging was het Roodwit die in de 28e minuut langszij kwam. 5 min voor rust is het de doorgebroken Jesse die neergehaald word door de keeper. Met Stan achter de bal word de penalty netjes binnen geschoten. Ruststand 1-2.

Met frisse moed aan de tweede helft begonnen, krijgen de jongens na 2 min de deksel op de neus. Nadat Joep de bal klem heeft in de 5 mtr, wordt hij omver geduwd door de tegenstander. Kris trapt de bal nog voor de lijn weg, maar volgens de scheids is het goal. 2-2

Na de aftrap gelijk weer vol in de aanval , wat resulteert in een zuivere goal. Deze word afgekeurd door buitenspel wat het zeker niet was. Na deze beslissing krijg ik (Hans) de eer om als eerste dit seizoen de gele te mogen ontvangen. Hierdoor is de verdediging even de weg kwijt. Roodwit profiteert hier optimaal van en schiet de 3-2 binnen. Hierna volgen nog wat woordenwisselingen met de scheidsrechter waardoor de wedstrijd enkele ogenblikken stilgelegd word. Na de hervatting pakken de jongen het goed op, en blijven vol in de aanval gaan. In de 57e min is het Stan die op aangeven van Ivo S de bal in de touwen weet te leggen. 3-3.

In de resterende tijd lijkt het wel een schiettent aan Roodwit zijde. Het duurt echter tot de 77e min dat Harmen zich door de verdediging weet te wurmen en de voorsprong weet te forceren. 3-4.

Het is echter de 12e man die de eindstand bepaalt. In de laatste min word de bal op de stip voor Joep gelegd. 4-4

Een wedstrijd om snel te vergeten. Echter als jullie met zoveel inzet blijven voetballen , komt de overwinning vanzelf. Op naar zaterdag tegen Irene.