4 - 4

Grashoek JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 404

26 maart 2016 9:30

Waar twee weken geleden nog redelijk eenvoudig thuis met 6-3 werd gewonnen van ODA werd vandaag met pijn en moeite een puntje richting huis gesleept.

Onderschatting zou parten hebben kunnen spelen (want het was immers maar de onderste waar we tegen moesten.....) of was het misschien het late tijdstip waarop sommige naar bed zijn gegaan gister??? Wie zal het weten......

De wedstrijd was nagenoeg een paar minuten bezig en we liepen al achter de feiten aan, de 1-0 stond op het scorebord.

Door slap verdedigen kon ODA richting Job opstomen en makkelijk afmaken.

Enkel 3 minuten later het zelfde verhaal. De 2-0 was een feit, een uitgespeelde aanval waarop onze verdediging wederom niet lekker stond en niet resoluut op ingreep zorgde voor deze voor ODA doende riante voorsprong.

Roel was als eerste wissel nog maar een paar minuten in het veld en liet zien dat hij het met deze wanvertoning niet eens was en zorgde met een mooie solo en een goede pass ervoor dat Rens de 2-1 voor het intikken had.

Je zou zeggen nu er op en erover maar helaas was het alleen ODA die op die gedachte was gekomen, want voor rust kregen we nog de 3-1 en de 4-1 om ons oren, en bij alle tegengoals werd te makkelijk (ik wil het woord lamlendig liever niet gebruiken) verdedigd door iedereen.

We hadden nog geluk met de 4-2 voor rust want toen Niek de bal op rechts twee keer veroverde en alleen op de keeper ging en hem koel in de rechter hoek plaatste floot de jonge scheidsrechter voor het rustsignaal en eindelijk konden de leiders (Jeroen Dirks, bedankt voor het overnemen van de taken van de verhinderde Roel) de jongens van dichtbij aanspreken op hun voetballende vertoning.

ODA had in de gaten dat er wat te halen viel en zelfs de kantine juffrouw had mee willen helpen de punten daar te houden door de jongens een fles ranja te geven die naar Round Up smaakte en die dus ook niet echt gewaardeerd werd door onze jongens (eerlijk gezegd hadden ze ook geen lekkere ranja verdiend hoor).

Maar na een paar aanwijzingen en oppeppende woorden werd met een andere mentaliteit de tweede helft gespeeld.

Het was snel genoeg Joeri die vanaf eigen helft een solo besloot in te zetten en echt iedereen het nakijken gaf en ook nog knap na deze rush de knikker achter de keeper te tikken werd het zomaar 4-3, de jongens begonnen er weer geloof in te krijgen.

Nog 2 minuten te spelen.... Na een ingestudeerde corner van Neil terug op Roel schoot laatstgenoemde de bal tegen een verdediger en werd wederom een corner gegeven, Neil bedacht zich geen moment en besloot nogmaals deze variant uit te proberen en Roel knalde weer de bal richting goal, nu viel hij in de kluts volgens ons voor Joeri die daardoor zijn tweede van de ochtend kon scoren. 4-4 eindsignaal....

Zo zie je maar weer jongens, vorige week de beste partij en vandaag de matigste (met name eerste helft) gespeeld. Zaak is om de lijn van vorige week door te zetten en die van vandaag gauw te vergeten!

Volgende week thuis tegen Horn E1, deze tegenstander staat één puntje onder ons, als we daar een wedstrijd als vorige week laten zien sturen we die met 0 punten richting huiswaarts.