Grashoek 2 verliest met 3-1 in de eerste Streek derby tegen Koningslust

Mannen zondag, 2, 5e klasse 13

18 oktober 2015 11:00

P. Heldens

Koningslust 2 – SV Grashoek 2

10:00 moesten de manschappen van B. Gommans en M. van Oijen zich melden in de Leanzo.  Het was weer een dag dat een aantal spelers te laat kwamen. Daan van Bemmel, Twan Hunnekens en Thom van Mullekom kwamen alle drie om 11:02 aan in de Leanzo en gingen allemaal dus uit van een plek op de bank. Deze straf blijft nog steeds gelden in de rest van het seizoen maar hierbij komt ook een nieuwe straf, namelijk: “De speler die te laat komt geeft de spelers (ook de geblesseerden die aanwezig zijn) en technische staf van deze wedstrijd een rondje”.

Afwezige spelers waren vandaag R. van Esseveldt en R. Teeuwen. R. van Esseveldt werd bij het 3e geposteerd om hier wat speelminuten op te gaan doen om fit te worden voor de volgende wedstrijd.  R. Teeuwen was het slachtoffer van een teveel aan manschappen binnen de selectie en een blessuregolf bij het 3e. Dit had hij echter helemaal aan zichzelf te danken aangezien R. Teeuwen zich nauwelijks laat zien op de trainingen.

Teun Gommans ging vandaag ook mee naar de streekderby tegen Koningslust omdat het beter is voor zijn ontwikkeling om af en toe een hele wedstrijd te spelen i.p.v. elke week een aantal minuten als invaller.

B. Gommans gaf in de bespreking aan dat we vandaag voor een punt moesten strijden, maar het team liet in de eerste minuten van de wedstrijd meteen zien dat het voor de winst ging. Al met al een goede instelling om aan de wedstrijd te beginnen.  De basisopstelling kende weinig verrassingen door de laatkomers, al stond D. van Bemmel wel in de basis dankzij zijn goede wedstrijd tegen Reuver 5.

Opstelling:          M. van Teeffelen stond in de goal met D. Gommans en Luc Steeghs voor zich in het centrum van de verdediging. Deze werden geflankeerd door de backs: R. Graus en R. van Heugten.   Op het middenveld vonden we aan de buitenkanten R. Geurts en S. Hunnekens met daartussen B. van Berlo met A. Hunnekens.  In de aanval stonden T. Gommans en D. van Bemmel.

Voorspelling D. Jacobs: Gelijkspel met een scheidsrechter die ‘in the picture’ wil staan. De scheidsrechter van deze dag was P. Heldens (springkussenverhuurder) en hij staat in heel Peel & Maas bekend dat hij zich altijd wil laten zien.

Zoals gezegd begon Sv Grashoek goed aan de eerste helft en liet meteen zien dat het de bovenliggende partij was.  S. Hunnekens was dichtbij een goal aangezien zijn schot van 25 meter op de paal belande. S. Hunnekens gaf hiermee het signaal af dat zijn goede wedstrijd tegen Reuver geen eenmalige gebeurtenis was maar dat hij goed in vorm is. Hij liet in deze wedstrijd zien dat hij zich voetballend goed heeft ontwikkeld maar ook verdedigend was hij een plaag voor de spelers van Koningslust, mede door zijn harde werklust en doorzettingsvermogen.  D. van Bemmel werd zeer vroeg in de eerste helft gewisseld voor J. Philipsen aangezien hij door zijn enkel ging. Hierdoor mocht J. Philipsen toch meer dan een helft voetballen en werd zijn teleurstelling, die voor de wedstrijd aanwezig was, verminderd. Met J. Philipsen op het middenveld erbij en A. Hunnekens in de aanval kreeg SV Grashoek iets meer druk richting de goal van Koningslust.

De eerste helft ging verder gelijk op met kansen over en weer, maar de beste kansen lagen wel aan de kant van Grashoek. De kansen van Koningslust stelde niks voor aangezien wij M. van Teeffelen in de goal hadden staan die ook in een goede vorm verkeerd.  Richting het einde van de wedstrijd liet P. Heldens van zich horen en gaf een vrije trap aan Koningslust. L. Steeghs riep daarop: ‘Mafkees’ en kreeg een gele kaart. Hierdoor moest L. Steeghs de laatste 8 minuten van de eerste helft missen en de eerste 2 van de 2e helft.

In de rust werden de nodige aandachtspunten opgesomd door M. van Oijen en ook werden er de nodige wisselingen toegepast.  De formatie werd gewijzigd naar een 4-3-3 opstelling waarin T. Hunnekens en T. van Mullekom mochten opdraven als buitenspelers.  Na 2 minuten stond L. Steeghs weer in het veld en was de strijd weer 11-11.  Via verschillende spelers kwam, rond de 50ste minuut, bij J. Philipsen terecht die zich vrij liep op de rechtsbuitenpositie.  J. Philipsen wist de bal goed voor te zetten en T. Gommans, die nog voor de 1e paal stond, sprong bewust over de bal heen om B. van Berlo de 0-1 te gunnen.   Deze 1-0 werd gezien als een voorbode voor meer goals van SV Grashoek en er werd meer druk gezet richting de goal van Koningslust.   T. van Mullekom liet daarna van zich spreken met een goede actie, die hij niet (vaak) meer na doet.  Hij panneerde zijn tegenstander en gaf de bal aan J. Philipsen, die vervolgens de bal weer goed terug gaf. T. van Mullekom probeerde voorbij de 2 resterende verdedigers van Koningslust te komen maar zijn schot werd gekraakt door de laatste verdediger.

Enkele minuten later gebeurde er iets wat niemand verwachtte in deze wedstrijd, namelijk: de tot nu zeer goed keepende M. van Teeffelen blunderde opzichtig door een houdbaar schot door te laten en dus stond Koningslust op 1-1. Dit betekende dat Koningslust 2 weer geloof kreeg in de wedstrijd en dit was te merken. Koningslust ging veel beter voetballen en Grashoek kwam nauwelijks meer bij de goal van Koningslust. Er kwam een vrije trap voor Koningslust waarbij een viertal spelers van hun in onze goal gingen staan. De nemer van de vrije trap schoot natuurlijk richting de eigen spelers in de goal, die het zicht van M. van Teeffelen belemmerde. Deze spelers sprongen omhoog en aangezien zij op de lijn stonden betekende dit dus de 2-1.  D. Gommans kreeg ook nog een domme maar terechte gele kaart voor een overtreding op Koningslust. Met deze kaart barstte de stroom van kritiek los op P. Heldens aangezien Grashoek voor elk vergrijp gestraft werd en Koningslust bij soortgelijke overtredingen vrijgesproken werd door de scheidsrechter. Wanneer P. Heldens geheel partijdig zou hebben gefloten zouden er, na de kaart van D. Gommans, nog 2 gele kaarten voor Koningslust zijn gekomen en de strijd dus 9-10 zijn geweest. Helaas was dit niet het geval en was het dus weer 11-10.

Toen de strijd weer gelijk was kreeg T. Hunnekens aan de rechterkant de bal en zijn handelingssnelheid lag veels te laag waardoor dit resulteerde in balverlies. Dit balverlies zorgde voor een overtalsituatie voor Koningslust waarbij R. Graus uitstapte en er zo een andere speler van Koningslust ook weer vrij kwam. Dit werd,  met geluk, uitgespeeld door de spelers en ze schoten zo de 3-1 binnen.
Deze goal komt dus voornamelijk op het conto van T. Hunnekens, die vandaag liet zien dat op stap gaan niet de oplossing is om goed te voetballen en dus weer de Bulles in ontvangst mag nemen.

Na deze 3-1 kreeg Koningslust nog enkele kansen maar werd er vooral kritiek geleverd op de scheidsrechter.  Nu kunnen we wel zeggen dat we verloren zijn door de scheidsrechter maar dit is niet helemaal waar aangezien de inzet van vele spelers ver te zoeken was in deze 2e helft.

Door deze slechte 2de helft verzuimde Sv Grashoek het om de 3e plaats te pakken.

Op 1 November staat de volgende streekderby op het programma tegen Helden 4.  Helden bevind zich nu op een 8ste plaats met 4 punten uit 4 wedstrijden. Sv Grashoek bevind zich 1 plaats hoger met 6 punten uit 5 wedstrijden.   Helden heeft o.a. 3-4 verloren van Kwiek Venlo, 1-1 gespeeld tegen Koningslust en 7-1 gewonnen van Venlosche Boys. Dit zijn stuk voor stuk tegenstanders waar Grashoek verloren heeft dus er staat ons een zware wedstrijd te wachten in Helden. De inzet zal de gehele wedstrijd goed moeten zijn om kans te maken op een overwinning.

1 November 12:15 op Sportpark de Peelrand

Man of the match: Wederom S. Hunnekens

Bulles van de week: Wederom T. Hunnekens