Grashoek 2 zet de goede lijn door richting de wedstrijd tegen Reuver 5 en produceert een 7-klapper!

SV Grashoek 2 – Reuver5

Op papier zou dit een lastige wedstrijd worden aangezien Reuver aan het begin van de wedstrijd op de 2e plaats stond.  Tijdens de warming-up was iedereen zeer gefocust aangezien iedereen wou laten zien dat wij hoger op de ranglijst thuis horen.  Het zou vandaag moeten gebeuren zonder de voetballende kwaliteiten van J. Philipsen. Onze “Pirlo” moest verstek laten gaan aangezien hij een ontstoken oog had waardoor hij de ruimte voor de steekpassen niet goed zou zien.  Ook R. van Esseveldt deed niet mee omdat hij nog herstellende is van zijn bovenbeen blessure. Het schijnt dat hij iets te veel gelopen heeft in de wedstrijd waarin hij als linksback begon en dus te moe werd.

De 4-4-2 basisformatie bestond uit de volgende spelers (van links naar rechts):  M. van Teeffelen; R. Teeuwen, D. Gommans, Luc Steeghs en S. Hunnekens; R. Geurts, B. van Berlo, A. Hunnekens en R. van Heugten; D. van Bemmel en R. Graus (die vandaag zijn aanvallende kwaliteiten, die hij toont op trainingen mocht gaan bewijzen in de wedstrijd zelf)

Tijdens de warming-up werden de wissels gevraagd om nog even bij het 3de uit te helpen. T. Hunnekens had hier geen zin in en weigerde het aanbod, iets wat hem volgens de spelers van het 3de nog duur betaald komt te staan. De andere wissels: R. Janssen en T. van Mullekom sloten zich aan bij het 3de . Voor Frankie bleek dit niet z’n succes aangezien hij al na 10-15 minuten van het veld gedragen moest worden door een knieblessure. Hierdoor heeft hij geen minuten gemaakt bij de eigen wedstrijd.  T. van Mullekom kwam in het veld voor Frankie en deed zoals gewoonlijk niet heel veel mee in het spel maar verdiende wel een pul door een assist op Frank Timmermans.

Ondertussen was Grashoek 2 begonnen aan de wedstrijd, die door de verslaggever werd gevolgd vanuit de dug-out van het 3e .  Al na 3 minuten scoorde Grashoek al door, ja u leest het goed, D. van Bemmel.   R. van Heugten gaf een goede lange bal op D. van Bemmel die hem goed aannam, ook dit lukte, en de man uitspeelde. De bal werd vervolgens keurig bij de eerste paal binnengeschoten.

Reuver was in de eerste 30 minuten van de wedstrijd nergens te bekennen en dit resulteerde in de nodige kansen voor Grashoek. Er werd waargenomen dat B. van Berlo zijn vizier niet op scherp had staan deze wedstrijd en miste een aantal kansen achter elkaar.  De volgende goal was er een van de aanvoerder, D. Gommans. Er werd een corner genomen maar deze werd onschadelijk gemaakt door de spelers van Reuver. De bal kwam vervolgens bij Jurgen terecht die de bal via een streep in de goal schoot. Deze bal was onhoudbaar voor Piet, de 51-jarige keeper van Reuver, dus 2-0 voor SV Grashoek.

Na enkele kansen kwam de volgende opmerkelijke goal, namelijk die van R. van Heugten.  Stan gaf een diepe bal op R. van Heugten, die naar eigen zeggen veels te hard was en dus onhaalbaar zou zijn voor R. van Heugten. R. van Heugten zette zijn dieselmotor aan en zijn snelheid nam toe naarmate hij langer aan het sprinten was en kreeg het voor elkaar om de bal toch binnen te houden. Hierna werd de keeper omspeeld en de 3-0 was een feit.

Reuver kroop in de laatste fase van de eerste helft iets meer uit zijn schulp en zorgde ervoor dat Grashoek ongeveer 10 minuten nauwelijks bij de goal van Reuver terecht kwam.  Reuver werd in deze fase nog in het zadel geholpen door onze keeper. M. van Teeffelen gooide een bal in de voeten van een Reuver speler, die vervolgens onze verdediging relatief makkelijk omspeelde en de bal in het doel werkte. 3-1

Net voor rust werd er toch nog een goal gemaakt en liet B. van Berlo zien dat hij liever pullen verdiend dan dat hij ze afgeeft.   B. van Berlo gaf een slim boogballetje over de verdediging heen en het was een koud kunstje voor A. Hunnekens om deze bal af te maken.

Ruststand 4-1.  Er werd door het nieuwe lid van de Technische staf: D. Jacobs geconcludeerd dat dit een wedstrijd was waarin nagenoeg alles lukte en dat we niet moesten gaan verzwakken.  Wijze woorden van Jacobs, die toetreed tot de technische staf aangezien de kans dan veel kleiner is dat hij geblesseerd raakt.

Grashoek en Reuver begonnen aan de tweede helft waarbij al meteen duidelijk werd dat Reuver een tandje bij schakelde, mede door de inbreng van twee jonge fitte spelers, en Grashoek gas terug nam.  Dit resulteerde een aantal keer bijna in een goal van Reuver maar M. van Teeffelen had zich goed herpakt na zijn “foutje” in de eerste helft. Hij steeg boven zichzelf uit aangezien hij ballen pakte waarvan iedereen dacht dat ze erin zouden gaan bij van Teeffelen.   Grashoek gaf niet op en als ze weer gas bijgaven werd Reuver ook meteen (weer) overlopen.  A. Hunnekens probeerde in het strafschopgebied van Reuver de bal aan te nemen maar kreeg hem niet goed onder controle. Via de kluts kwam deze bij D. van Bemmel terecht, die attenter was dan de 2 mannetjes van Reuver die om hem heen stonden. Daan wist wel weer raad met deze bal en schoot hem binnen: 5-1.   Daan kreeg hierna nog kansen op zijn 3e goal maar dit was te veel van het goede.  Bij een andere aanval van Grashoek kreeg T. Hunnekens de bal van R. van Heugten, na een goede combinatie over links.  T. Hunnekens zorgde ervoor dat de bal bij A. Hunnekens terecht kwam en deze schoot zijn 2e van de dag binnen: 6-1.   Enkele minuten later liep B. van Berlo zich goed vrij, nam de diepe bal goed aan en versnelde richting de goal van Reuver. B. van Berlo hield het overzicht en probeerde de helemaal vrijstaande T. Hunnekens te bereiken maar dit vond de verdediger van Reuver niet goed en zorgde zelf maar voor de 7-1.
Dat T. Hunnekens niet scoorde was gunstig voor T. van Mullekom en J. Philipsen die beide een aantal pilsjes aan T. Hunnekens moesten geven als hij zou scoren.  Even later kreeg T. Hunnekens een MEGA-kans doordat de keeper van Reuver over de bal dook en hij alleen nog een verdediger voor zich had.  T. Hunnekens probeerde zelf te schieten maar de bal kwam tegen de verdediger aan en de afvallende bal werd door T. van Mullekom net naast de Kruising geschoten aan de verkeerde kant van de paal. Wanneer T. Hunnekens het overzicht had gehouden had hij gezien dat hij de bal het beste kon afgeven aan B. van Berlo maar dit werd over het hoofd gezien.

Al met al verkeerd Grashoek 2 nu in een vorm die we zo door moeten zetten richting de volgende wedstrijd: Koningslust.  Koningslust is volgens Reuver het beste team van de competitie dus wie weet wat ons te wachten staat. Een gunstige factor is dat het team van Koningslust relatief jong is en normaal gesproken ook op Beringe Kermis is en dit betekend dus voor J. Philipsen en T. Hunnekens dat ze ook rustig iets kunnen drinken (met mate).

Bulles van de Week: Twan Hunnekens

Man of the Match: Stan Hunnekens , op advies van D. Jacobs