E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 403

21 november 2015 11:00

Grashoek E1 - BEVO E1    1 - 5

Thuis was alle hoop erop gevestigd dat we in de derby tegen BEVO E1 een puntje konden thuislaten en onze jongens gingen voortvarend van start.

In het veld werd er goed gewerkt en de posities werden goed bezet. De wedstrijd was open en het grashoekse spel was heel aardig. Toch was BEVO in de 9de minuut heel alert en wat gretiger en zij scoorden dan ook, 0-1.

Grashoek trapte af en binnen no-time was Niek alweer bij de achterlijn om een goede voorzet te geven. Helaas was het been van Rens niet lang genoeg en rolde de bal strak voorlangs het doel. Grashoek kreeg meer kansen. In de 17de minuut Rens na een solo een schot, maar net naast. In de 20ste minuut ook weer een kans voor Joeri na een goede rush en enkele goede acties, maar ook deze bal ging er niet in en smoorde in de verdediging van BEVO. Met wat meer geluk had het zomaar 2-1 kunnen staan. Helaas gebeurde dit niet en misschien als iedereen de killersmentaliteit had getoond, was dit wellicht wel gelukt. Ja ja, soms moet je de winst afdwingen....dus gebeurde het onvermijdelijke. Beringe kreeg vlak voor rust de bal na een uittrap van Job en ze schoten direct van afstand op doel en de bal ging er jammer genoeg in, 0-2. Het was tijd om te rusten en eens de koppen bij elkaar te steken.

De 2de helft begon en er was nog niets verloren. Het grashoekse spel was opnieuw verzorgd, maar de echte kansen bleven uit. BEVO had duidelijk de opdracht gekregen het grashoekse doel vanuit afstand te bestoken en daar kregen ze te veel mogelijkheden voor. Onze jongens wisten er niet zo goed raad mee en in de 11de en 14de minuut kwam de 0-3 en de 0-4 vanuit afstandsschotten en beide ballen gingen hoog in het doel, onhoudbaar voor Job. Na opnieuw verzorgd samenspel tussen Niek en Roel kreeg Joeri een steekpas in de 16de minuut en kwam alleen voor de keeper en het was raak, 1-4. BEVO zette er een tandje bij en scoorde opnieuw vanuit een schot uit de 2de lijn, 1-5 wat ook de eindstand is.

Samengevat kan worden gesteld dat het voetballen heel aardig is en dat de winst wel komt als de zelfverzekerdheid en het fanatisme voor de bal gaan groeien, een compliment aan de coaches/trainers Bas en Roel.