Assist: Rens Hermans

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 403

14 november 2015 9:00

RKMSV E2 – Grashoek E1            11-3

Het was een beetje guur op sportpark De Starte. Ondanks de overwinning van vorige week in het achterhoofd, wisten onze jongens dat het tegen de gedeeld koploper uit Meyel een lastige wedstrijd zou gaan worden. Een aantal jongens waren nog bekend van de Jakodagen in Augustus.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal liet Meijel merken dat ze wilde winnen. Vanaf de aftrap werd de aanval over links opgezet, voorzet, doelpunt. Na 30 seconden was het al 1-0. Daarna bleef het eenrichtingsverkeer zonder dat Meijel tot scoren kwam. In de dertiende minuut was het weer raak. Wederom via links, voorzet, doelpunt. Aansluitend kreeg Joeri een klein kansje na een voorzet van Rens, maar de keeper zat er goed bij. Rens kreeg ook in de eerste helft nog een goede kans, maar zijn bal ging voorlangs. Op dat moment stond het al 4-0. Beide doelpunten waren een kopie van de eerste twee. In de blessuretijd van de eerste helft mocht de spits van Meijel zonder gehinderd te worden doorlopen op Job. Job werd eenvoudig omspeeld en daarmee werd de ruststand op het bord gebracht. Grashoek was in de eerste helft erg onder de indruk van het goed samenspelende en fysiek sterkere RKMSV. Leiders Roel en Bas probeerden de koppies voor de tweede helft weer omhoog te krijgen.

Dat bleek goed gelukt, want direct na de aftrap startte Grashoek goed. Kleine kansjes voor Niek en Rens en zowaar in de 28ste minuut kreeg Niek de bal voor zijn rechter en vond met een diagonaal schot de rechterhoek. Meijel voetbalde in die minuten beduidend minder dan de eerste helft, maar wist toch drie minuten later na een snelle uitval de 6-1 te maken. Wederom herpakte Grashoek zich en Neil schoot vanaf een meter of 15 tegen de hand van de Rood-witte verdediging: penalty. Neil liet dit buitenkansje zich niet ontnemen en schoor onberispelijk de bal tegen de touwen. Grashoek kon nog een paar keer gevaarlijk worden, maar 8 minuten later was de pijp leeg. Van de 40ste tot de 47ste minuut wist RKMSV vijf keer te scoren, waarbij bij de meeste daarvan de geelzwarte verdediging er niet goed uitzag: 11-2. In de 49ste minuut deed Grashoek nog wat terug. Rens kon aan de linkerkant goed door te lopen en wist Joeri in de spits te bereiken. Joeri zette zijn punt tegen de bal en die belandde in de rechterhoek. Hij bracht daarmee de eindstand op 11-3. Volgende week nog een zware kluif. Dan komt BEVO op bezoek. BEVO staat samen met Helden, Meijel en Neer bovenaan.