Mannen zondag, 2, 5e klasse 13

27 september 2015 12:15

G. Peijnenburg

Grashoek 2 – Blerick

11:30, dat was de tijd waarop de manschappen van Bart Gommans en Mat van Oijen aanwezig moesten zijn op sportpark de peelrand.  Helaas kwam R. Teeuwen telaat wegens problemen met opstaan en tijdens het wachten kwam de rest van het team er ook achter dat R. Geurts verstek laat gaan wegens ziekte. Ook werd er door enkele spelers gezocht naar S. Hunnekens maar die bleek al rond te dwalen in de woestijn. Wegens blessures waren ook van Esseveldt en  Jacobs niet van de partij, maar daar waar van Esseveldt wel kwam kijken was Jacobs druk bezig met de voorbereidingen op zijn babyborrel.

Naar verluid zou Blerick 5 een eitje zijn aangezien het een team ter niveau van Thom van mullekom moeten zijn volgens de collega van van Berlo (nee niet Joanna).  Tijdens de warming-up werd nog opgemerkt dat het niveau van Blerick toch iets hoger zou moeten zijn.
Om kwart over twaalf werd de eerste overwinning al geboekt door de aanvoerder van ’t twidde: Jurgen, namelijk de toss. Deze winst bleek een voorteken te zijn voor de rest van de wedstrijd, al waren sommige spelers nog niet helemaal wakker.  Zo werd Graus, die een lastige wedstrijd doormaakte, al na een paar minuten gepaneerd en voorbij gerend. Deze acties van Blerick  leidde tot het eerste werk voor onze “betrouwbare” sluitpost: Maarten.  Bij een latere vrije trap van Blerick bleek dat Maarten geleerd heeft van zijn fouten bij de vorige vrije trappen.
Grashoek bleek de bovenliggende partij te zijn in deze wedstrijd en probeerde veel druk te zetten richting het doel van de tegenstander.
  B. van Berlo was de aanvalsleider, die geflankeerd werd door Twan en Thom. Phlipsen, Jurgen en Steeghs maakten veelvuldig gebruik van onze fysiek sterke aanvalsleider door er de kaats mee aan te gaan. Hieruit volgde ook de eerste goal: Een assist van Jurgen, die bekwaam afgerond werd door van Berlo.  Even hierna volgde een grote kans voor de man met het grootste hoofd van het veld: Bulles (A. Hunnekens).  Steeghs gaf, naar verluid voor het eerst in twee seizoenen, een goede lange bal richting van Berlo maar die ging er onderdoor en daardoor kon Bulles vrij inkoppen maar deze bal ging rakelings naast.  1-0 bleek de ruststand te zijn.

In de tweede helft maakten van Bemmel en Teeuwen, die zijn verplichte reservebeurt erop had zitten, hun opwachting in plaats van Frankie en R. van Heugten.
  Tijdens de rust werd er op gehamerd dat we op zoek moesten gaan naar de tweede goal want dan zou het over en uit zijn voor Blerick. Dit bleek een goede motivatie voor Grashoek te zijn want Grashoek kwam veelvuldig tevoorschijn voor de sluitpost van Blerick. Er werden genoeg kansen om zeep geholpen maar tussendoor zorgde Graus, na een vermeende handsbal, ervoor dat van Berlo zijn tweede van de wedstrijd kon maken.  Een van de mensen die kansen om zeep hielp was Thom. Hij kreeg het namelijk voor elkaar om één meter voor de goal de bal te missen.  Twan werd goed weggestuurd en maakte zich los van de verdedigers maar had de bal voor de linkervoet liggen waardoor hij niet durfde te schieten en maar voor de Pul moest gaan. Twan legde daarom de bal maar af op Thom, wat achteraf dus een zeer verkeerde keuze bleek te zijn aangezien hij finaal over de bal heen schoot.  Frankie merkte achteraf terecht op dat Thom de bal beter had kunnen aannemen aangezien deze bal toch van zijn voet was gesprongen en dan in de goal zou belanden.  Een aantal minuten later stuurde van Berlo Bulles weg, die wel raad wist met dit buitenkansje en hij schoot de bal in de verre hoek.  De scheidsrechter van vandaag, Gerard Pijnenburg, werd ook nog aan het werk gezet en moest zijn boekje erbij halen omdat Graus zijn frustratie kwijt moest. Graus speelde naar eigen zeggen niet goed en moest de stress kwijtraken. De beste manier om dit te doen was door een speler van Blerick 5 na te trappen en dit resulteerde in een gele kaart.  Dit betekende 10 tegen 11 maar nog bleek Blerick niet op gewassen tegen Grashoek.  Toen het weer 11 tegen 11 was schoot de keeper van Blerick 5 tegen de brede rug van Bemmel aan en deze gaf de bal af op Twan. Twan schoot de eerste keer op de keeper en wist in de rebound toch het netje te laten bollen.
Hierdoor was er blijdschap en teleurstelling bij Bemmel, namelijk blijdschap omdat het 4-0 geworden was en teleurstelling omdat hij hiervoor geen pul kreeg. Deze teleurstelling kreeg na afloop van de wedstrijd, 4-0 eindstand, een vervolg doordat Bemmel in de 91ste minuut de poulewinst mis liep door een goal van SVVH 1 tegen het eerste.

De volgende wedstrijd is pas op 11 Oktober thuis tegen Reuver 5.
Dit zal geen gemakkelijke wedstrijd worden als er gekeken word naar de ranglijst, aangezien Reuver zich bevind op een 2
e plaats met 7 punten en Grashoek op de 7e plaats staat met 3 punten.