Mannen zondag, 1, 5e klasse E

6 maart 2016 14:30

Vrenken, P.J.C.

Door Piet Spee.

In het sportpark de Heikamp te Heusden brak ONDO de ban tegen Grashoek. In 2003, 13 jaar geleden hadden de roodgelen voor het laatst een driepunter tegen Grashoek binnengehaald. Deze wedstrijd verschilde niet veel van de voorgaande partijen. Spannend tot het eind met dit keer een 3-2 voordeelscore voor ONDO. Trainer Brahim Akechtabou had door blessures van aanvoerder Tim van Ophoven en  Rick van Oijen  zijn verdediging moeten ombouwen. Dit kwam de stabiliteit niet ten goede.  Toch had Grashoek een voortvarende start. Al in de derde minuut was het raak. Chris Hunnekens ging achter een diepe bal over de verdediging aan, won het duel en schoof beheerst de  0-1 binnen. De thuisclub reageerde furieus en drong Grashoek terug op eigen helft. Vooral aanvoerder Rudi Nijssen werd een ware plaag voor het wankele geelzwarte defensieblok. Een paar maal kon doelman Koen Clephas met attent reageren onheil voorkomen. In de 19e minuut was er geen houden meer aan. Na balverlies kreeg Rudi Nijssen aan de linkerkant de vrije doortocht. Met een onhoudbare schuiver in de verste hoek bracht  de spits de stand weer in evenwicht. 1-1. Grashoek gaf  het initiatief op het middenveld vrijwel geheel uit handen. In de voorste linie gebeurde niets om dat geen enkele bal goed aankwam.  In de 28e minuut voorkwam de ver uit zijn doel gekomen Koen met een riskante maar knappe redding een achterstand voor de geelzwarten.  Dit bleek slechts uitstel. In de 31e minuut een razend snelle aanval  van ONDO over rechts. De geelzwarte defensie werd totaal overlopen. Bart Loomans legde de bal panklaar voor  Rob Kessels, die de ronde knikker onhoudbaar achter Koen deponeerde. 2 - 1.  Grashoek was niet in staat van repliek te dienen. Veel duels gingen verloren. Opgelucht werd met 2-1 de rust gehaald. Een nuttige onderbreking om bij een kopje thee orde op zaken te stellen.

In de tweede helft kwam Marco Sijben in het veld voor Stan Hunnekens. Met de komst van de 16-jarige youngster won de verdediging aan stabiliteit. Toch viel in de 53e minuut de 3-1 en wel op een bijzonder ongelukkige manier. Leike Cuijpers kreeg de bal tegen zijn arm. Scheidsrechter Peter Vrenken uit Haelen, die overigens geen slechte wedstrijd floot, zag er tot ieders verrassing een strafschop in.  Klare "fehlentscheidung " Rudi Nijssen had er geen boodschap aan en schoot de 3-1 feilloos binnen.  Grashoek reageerde per omgaand op de juiste wijze. Over rechts zette Marcin Kokoszka een aanval op. De Poolse aanvaller plaatste op het juiste moment de bal naar Bas Gloudemans die perfect afrondde en doelman Luuk van de Boer het nakijken gaf. 3-2. In eens was met nog dik een half uur op de klok weer van alles mogelijk. De geelzwarten lieten zich nu ook veel meer gelden.  Sjoerd Rijs kwam in het veld voor de moegestreden Chris Hunnekens. De van een blessure Erwin Pijnenburg kreeg nog een tiental speelminuten. Verandering in de stand kwam er niet meer. Het bleef 3-2 een door roodgelen luid bejubelde zege.

Zondag is Grashoek op De Peelrand gastheer van hekkensluiter Griendtsveen. Zo'n tegenstander mag niet te licht op de schouders worden genomen, want verrassingen zijn de voetbalwereld niet uit.