Mannen zondag, 1, 5e klasse E

18 oktober 2015 14:30

Kleijn, P.M.J. de

Door Piet Spee.

De supporters van Grashoek werden in het peeldorp wel erg op de proef gesteld.  Pas in de 90e minuut viel de treffer die Grashoek op 1-2 bracht en drie begeerde punten. Aanvoerder Tim van Ophoven bediende Chris Hunnekens op maat die de bal onhoudbaar in het Griendtsveense doel knalde. De 5 minuten naspeeltijd brachten geen verandering meer in de stand en mocht Grashoek zijn derde seizoenszege bejubelen. Het was een spannende maar rommelige wedstrijd met veel overtredingen en onderbrekingen op een zwaar bespeelbaar veld. Scheidsrechter Peter de Kleijn uit Uden kon het allemaal moeilijk belopen en had grote moeite om de partij binnen te perken te houden. Grashoek deed zich zwaar tegen een tegenstander die twee weken daarvoor nog met 0-15 van Eindse Boys had verloren. In het eerste half uur waren beide partijen goed aan elkaar gewaagd.  Het eerste schot op het doel van de thuisclub kwam van Wouter van der Sterren waarvoor de doelman in actie moest komen. Aan de andere kant was Koen Clephas  paraat bij een goed schot. Na een half uur kwam er meer tekening in de strijd. Een eentwee met Tim Koch besloot Sil van Sleeuwen met schot dat hoog over vloog.  In de 33e minuut kwam Grashoek op 0-1.  Een vrije trap van Wouter van der Sterren werd door Bas Maessen netjes ingekopt. Even later redde de paal na een corner de thuisclub voor een grotere achterstand en zeker toen een strafschoprijpe overtreding tegen Wouter van der Sterren niet werd gehonoreerd. Toch gingen de geelzwarten niet met een voorsprong de rust in. In de twee minuten naspeeltijd opende door slap ingrijpen op het middenveld  voor Griendtsveen  de weg naar de gelijkmaker door Daan Mennen. 1-1, tevens de russtand.

In de tweede helft ging Grashoek op jacht naar een nieuwe voorsprong maar ging hierbij zo onnauwkeurig te werk door slechte passes en foute keuzes dat de thuisclub ging geloven in een punt of zelfs meer. Na een uur wedstrijd greep trainer Brahim Akechtabou in bracht frisse krachten. Eerst Chris Hunnekens voor Sil van Sleeuwen, even later Jarno Steeghs voor Leike Cuijpers en Joep Janssen voor Wouter van der Sterren. Bij een overtreding binnen de zestien meter op Marcin Kokoszka weer geen strafschop. De scheidsrechter liet doorspelen. Het spel verruwde. De leidsman begon met uitdelen  van gele kaarten . Drie voor Griendtsveen en twee voor Grashoek Joeri en Marcin. Steeds meer ging het er naar uitzien dat de hekkensluiter zijn eerste punt ging halen tot in de 90 minuut toen Griendtsveen toch nog werd bedwongen en de wedstrijd voor Grashoek een happy end kreeg.

Zondag is Grashoek vrij. De week daarna komt SVSH uit Someren-Heide naar De Peelrand. Goede gelegenheid om de weg naar de middenmoot voort te zetten.