Sietse Hartman (schot)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

27 september 2015 14:30

Rieth, P.J.L. van de

Met een geflatteerde 0-4 heeft SVVH Grashoek zondag zwaar te kijk gezet. Alle Heibloemse doelpunten vielen in de tweede helft toen de gasten er een tandje bij zette en Grashoek moest passen. Matchwinnaar werd Tom Vullers die een loepzuiver hattrick scoorde met dank aan Bas Korten die voor de assists zorgde. In de eerste helft was Grashoek nog de bovenliggende partij maar 3 riante kansen werden niet benut waarna de geel zwarten in de 2e helft een zure rekening kregen gepresenteerd.

SVVH speelde  in de eerste 45 minuten alles behalve het spel van een koploper want het lukte de gasten alleen om met afstandsschoten het Grashoekse doel te bereiken en daar werd Koen Clephas niet bang van. Aan de andere kant was er veel meer te doen en had Koen collega Jordy Nelissen zijn handen vol aan de voor hem opduikende Grashoek aanvallers. De in deze competitie nog niet gepasseerde SVVH doelman hield met goed keepers werk weer zijn doel schoon deze middag.          De eerste goede mogelijkheid was voor Leike Cuijpers die alleen voor de SVVH doelman werd gezet maar zijn inzet zag stranden op het lichaam van de doelman. Ook bij een schot van Tim van Ophoven zat de SVVH goalie er weer goed bij en frutselde de bal uit het doel. De laatste grote kans voor Grashoek was net voor de thee toen Bas Maessen en Joeri Rijs alleen voor de goal verschenen maar vakkundig naar de zijkant werden gedrukt waardoor geen van beide meer een trefzeker schot kon fabriceren.

Direct na de rust gaf SVVH meteen een duidelijke waarschuwing, Koen kon Grashoek nog net redden maar het was duidelijk dat de gasten met andere plannen aan de tweede helft waren begonnen. Grashoek reageerde hier te soft op. In de 63e minuut kon Bas Korten over links Tom Vullers de bal voor de 0-1 op een presenteerblaadje geven. Grashoek leed steeds meer balverlies in de opbouw waardoor SVVH de gevaarlijkere ploeg bleef. In de 75 minuut mocht Marco Sijben zijn debuut maken in het eerste elftal. De zestienjarige kwam in het veld voor Tim Koch. Enkele minuten later kwam ook Teun Gommans in het veld voor Joep Janssen. Deze wissels kwamen echter te laat.  Tom Vullers scoorde in de 82e minuut zijn 2e en mooiste doelpunt door de bal ineens op de slof te nemen en met een mooie krul onhoudbaar achter Koen te draaien. Ook de 3e wissel Hassan Fannach voor Wouter van der Sterren bracht geen soelaas. In de 89e minuut wist Bas Korten weer zijn weg te vinden over links en Tom Vullers te bereiken die een loepzuivere hattrick scoorde. Het slotakkoord kwam van Sietse Hartman in de 92 minuut. Geheel vrijstaand bij de 2e paal kon hij simpel de 0-4 intikken bij een corner van SVVH. SVVH behaalde een verdiende overwinning maar in de 2e helft moeten de gasten toch echt wel eens gedacht hebben wat is er met Grashoek gebeurd. Waar was die ploeg van de eerste helft?

Zondag gaat de reis naar de buren uit de Neerkant. Grashoek heeft wel iets goed te maken en dat kunnen ze as zondag laten zien in Neerkant.