Mannen zondag, 1, 5e klasse E

29 maart 2015 14:30

Berben, P.M.J.

Door Piet Spee

Regen en wind  joegen over De Peelrand. Ondanks  het barre weer hebben Grashoek en de Olympia Boys  er voor de schaarse toeschouwers een aantrekkelijk kijkspel van gemaakt.  De uitblinkende doelmannen  Koen Clephas van Grashoek en Erik Loomans van de gasten uit Ommel  zorgden er voor dat de 0-0 stand op het scorebord bleef.

In de eerste helft had Grashoek het betere van het spel. Soms aardig combinerend zocht men vooral over de rechts de aanval via Joep Janssen.  Vooral verdediger Rick van Oijen met de meeste balcontacten  speelde hier een goede opbouwende rol. De schoten die na voorzetten op het doel van de gasten werden losgelaten werden door de keeper gestopt of gingen naast.  In de 17e minuut kwam Grashoek goed weg bij een schot dat de lat trof.  Drie later een sterke actie van Joep Janssen. Drie man met goede passeerbewegingen uitgespeeld zonder tot een succesvolle afronding te komen. Ruststand 0-0.

In de tweede helft werd de strijd met tomeloze inzet voortgezet. Door de drassige bodem werd het steeds zwaarder. Na 54 minuten kwam Grashoek dicht bij een voorsprong.  Een fraai uitgevoerde vrije trap van Tim Koch werd door doelman Erik Loomans op schitterende wijze uit de driehoek gestompt.  Na 65 minuten vonden ook de Olympia Boys het tijd om intensief op jacht te gaan naar een voorsprong.  Zij schoven daarvoor hun belangrijke pionnen als verdediger Frank van de Weijer en topscorer Koen van Bree naar voren. Spelers met lengte en een goed schot in de benen. Dankzij sterke reddingen van Koen Clephas bleef hun vuurkracht zonder resultaat.  De geelzwarten kregen nog twee uitgelezen mogelijkheden.  In de 77e minuut speelde  Leike Cuijpers, ingevallen  voor Stan Hunnekens ,  zich keurig vrij,doch doelman Loomans keerde met zijn been de inzet van de jonge aanvaller. De mooiste kans  van de wedstrijd was in de 84e minuut voor Joep Janssen. Hij had de winnende treffer op zijn schoen, doch raakte helemaal vrij voor de doelman het spoor bijster.  Joep werd daarna vervangen door de 16-jarige Sjoerd Rijs die zijn debuut mocht maken in de geelzwarte  hoofdmacht. Eerder was Sil van Sleeuwen in het veld gekomen voor Teun Gommans.  Na precies een minuut naspeeltijd floot de goed leidende scheidsrechter Peter  Berben  uit Beegden voor  het einde.  Met de 0-0 eindstand kregen beide ploegen een verdiend punt. Voor Grashoek betekende dit het 6e gelijkspel dit seizoen en dat voor het eerst de nul werd vastgehouden.

Over twee weken speelt Grashoek in Someren-Eind tegen SSE.