Mannen zondag, 1, 5e klasse E

12 april 2015 14:30

Knoben, P.M.F.

Door Piet Spee.

Met een heuse zevenklapper werd Grashoek in Someren-Eind door SSE van het kunstgras geveegd. Op alle linies werden de geelzwarten overtroefd door de paarswitten die volop in de race zijn voor rechtstreekse promotie.  Voor Grashoek dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Balverlies op het middenveld in de 9e minuut leidde de eerste treffer voor de thuisclub in. De ronde knikker kwam terecht bij Erwin Adriaans die met een snoeihard diagonaal schot doelman Koen Clephas het nakijken gaf.  1 - 0.  In  16e minuut was het weer raak. Erwin Altena profiteerde van chaotisch verdedigen en drukte van dichtbij de bal over de lijn. 2 - 0.  Het duurde tot de 31e minuut  voor dat SSE op nieuw toesloeg. Luc Steeghs, die tot nu toe een ordelijke wedstrijd speelde, tastte volledig mis, waarna Erwin Adriaans met de bal aan de haal ging en zijn tweede treffer en de 3 - 0 liet aantekenen. Het werd nog erger, want in de 35e minuut bracht Erwin Altena via een penalty de 4-0 op het scorebord.  Aanvallend was Grashoek niet verder gekomen dan enkele onsamenhangende aanvallen. Tekenend was dat Sil Joosten in het SSE doel pas op slag van rust een schot van betekenis te verwerken kreeg.

In de tweede helft startte Grashoek met een offensiefje en speelde meer op de helft van de tegenstander. In het aangename lentezonnetje kreeg de partij al gauw het karakter van een potje zomeravondvoetbal. Voor SSE hoefde het niet meer zo nodig en Grashoek was te onmachtig om daar profijt uit te trekken. In de 65e minuut werd dan toch de eer gered. Ook Grashoek kreeg een pingel toegewezen. Benny van Berlo wist hiermee wel raad 4 - 1 .  In de tweede helft had trainer Brahim Akechtabou zijn wisselspelers het veld ingestuurd. Leike Cuijpers voor Teun Gommans, Dirk van Lierop voor Stan Hunnekens en Sil van Sleeuwen voor Joeri Rijs. Grashoek kreeg nog enkele kleine en halve kansen om de uitslag een beter aanzien te geven.  Zo gingen schoten via lat en buitenkant paal langs. Dan volgde nog een aanvalsexplosie van SSE met drie goals  in de laatste 5 minuten. Ruud Briels (85e minuut); Edwin Slegers (87e minuut) en Erwin Altena (89 minuut) brachten de stand op 7 - 1. Daarna vond scheidsrechter Peter Knoben uit Linne het welletjes en floot voor het einde.

Zondag is Grashoek gastheer in de streekderby tegen Neerkandia.