85'

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

21 februari 2015 15:30

Tielen, J.M.M.E.

Een beetje extra inspiratie kan veel verschil maken in het voetbal. Vorig seizoen had Grashoek die extra inspiratie in het duel tegen Helenaveen en won met 6-1. Afgelopen zaterdag ontbrak bij Grashoek die inspiratie en Helenaveen had die wel want de Brabantse buren willen van de laatste plaats afkomen en daarvoor was een overwinning op Grashoek noodzakelijk. Deze extra werklust leverde Helenaveen een verdiende 0-4 overwinning op waar Grashoek niets op in kon brengen

.

Vanaf de eerste minuten had Grashoek het nakijken want al in de 2e minuut moest Danny Gommans de bal van de achterlijn weghalen. Ondanks deze redding liep Grashoek 8 minuten later toch tegen een vroege tegentreffer aan. De power van de Helenaveense middenvelders werd beloond doordat de bal werd veroverd en Johannes Blenckers kon worden bediend. De spits twijfelde geen moment en scoorde de 0-1. Een paar minuten later had het ook al 0-2 kunnen zijn door een kopbal van Johan Schouten die rakelings langs de kruising ging.

Pas na zo’n 20 minuten leek Grashoek te ontwaken. Frappant genoeg was dat ook het moment waarop Jarno van Esseveldt bij de gasten het veld geblesseerd moest verlaten. Het leek erop alsof Grashoek hiervan ging profiteren want de volgende 20 minuten verplaatste het spel zich naar de Helenaveense speelhelft.  Grashoek kreeg enkele goede kansen maar tot doelpunten kwam het niet. Tim Koch speelde zich prima vrij om op goal te schieten maar schoot net langs de paal. En Teun Gommans had wellicht niet in de gaten hoe goed hij ervoor stond toen hij de bal kon inkoppen maar in zijn haast kon hij de bal niet de juiste richting geven. De grootste kans was voor Benny van Berlo die zich leek te verschrikken van de riante vrije positie, maar zijn schot ging voorlangs.

Net nadat Teun Gommans het veld had verlaten voor Dirk van Lierop sloeg Helenaveen keihard toe. Een hele mooie combinatie door het midden werd wederom afgerond door Johannes  Blenckers. Deze 0-2 in de 41e minuut was de dreun die Grashoek niet kon gebruiken en de oppepper die de gasten nodig hadden op dit moment want daarna gooide Helenaveen alle schroom van zich af. Grashoek kreeg nog 1 mogelijkheid om terug in de wedstijd te komen. Joep Janssen miste de bal echter op een cruciaal moment waardoor het 0-2 bleef tot de rust.

Na de thee probeerde Grashoek het nog eens maar zonder resultaat en de dreiging van de Helenaveense unter was de gehele 2e helft levens groot. Joeri Rijs kon 2 keer uit een corner gevaarlijk inkoppen maar beide keren ging de bal over en Tim Koch was nog het dichtste bij een doelpunt. Een vrije trap werd door doelman van Grunsven mooi uit de hoek getikt.

De wedstrijd verliep prima voor Helenaveen want de gasten hoefden niets meer en konden op de fouten van Grashoek wachten. Koen redde Grashoek een paar keer maar in de 70e minuut moest Koen zijn doel verlaten en kon de bal niet goed wegwerken waardoor Rolf van Horen met een mooie lopje de 0-3 kon sren. Inmiddels had Stan Hunnekens Joep Janssen vervangen en even later kwam Luc Steeghs nog in het veld voor Danny Gommans. Aan Grashoek zijde leverde deze omstellingen echter weinig verandering op. Het slotakkoord kwam weer van de gasten. Johannes Blenckers mocht zijn 3e treffer in de 85e minuut maken met een droge schuiver verschalkte hij Koen Clephas voor de 4e keer deze middag.

Volgende week gaat Grashoek op bezoek in de Mortel bij MVC. Er zal daar toch uit een ander vaatje getapt moeten worden om een resultaat mee naar Grashoek te brengen.