Jeroen Raijmakers (schot)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

23 november 2014 14:30

Benders, R.J.B.A.

Grashoek speelde afgelopen zondag een redelijk kansloze wedstrijd tegen SSE uit Someren Eind dat deze middag gewoon een maatje te groot was. Lang konden de geel zwarten de spanning in de wedstrijd houden door maar 1 tegengoal toe te staan. In de 62 minuut brak het verzet echter toen Grashoek verder moest met 10 man na een grove overtreding van Bas Maessen.  Dit was net iets te veel van het goede want daarvoor liep Grashoek al op het tandvlees. SSE kon daarna de marge makkelijk uitbouwen naar 0-4.

SSE was afgelopen zondag zeker de betere ploeg op de Peelrand. Grashoek was niet in staat om de gasten haar wil op te leggen wat betekende dat het spel zich vooral afspeelde op de Grashoekse helft. Grashoek moest het hebben van een paar sporadische uitvallen die in de eerste helft toch zeker voor het nodige gevaar zorgde. Dirk van Lierop was al vroeg in de wedstrijd dicht bij het openingsdoelpunt toen hij een prima solo af kon sluiten met een mooi schot op doel. Dit schot werd echter prima gekeerd door de jonge Sil Joosten in het SSE doel. Het openingsdoelpunt kwam er toch maar helaas voor Grashoek aan de andere kant. Jeroen Raijmakers wist wel raad met de vrije trap die SSE in de 15e minuut net buiten de 16 meter mocht nemen. De vrijetrappen specialist van SSE liet Koen Clephas helemaal kansloos door de bal mooi in de linker hoek te krullen.

SSE kreeg hierna nog verschillende goede kansen om op 0-2 te komen maar vooral Koen zorgde ervoor dat Grashoek in de wedstrijd bleef. Even veerde Grashoek zelfs helemaal op toen Benny van Berlo na 27 minuten kon uithalen op de 6 meter maar helaas het schot uit elkaar zag spatten op de lat.

Na de thee was het weer vooral SSE dat het spel maakte. Grashoek moest constant achteruit lopen en had de grootste moeite om het doel schoon te houden. Net toen de geel zwarten een moeilijke periode hadden doorstaan ging het helemaal mis op het middenveld. Bas Maessen zette een charge veel te onbesuisd in waarna de goede leidende scheidsrechter Benders uit Cuijk niets anders kon doen dan rood trekken. Nog geen 2 minuten later moest ook Koen buigen toen Ruben Altena voor hem verscheen en de 0-2 kon scoren. Bij Grashoek kwamen Leike Cuijpers en Joep Janssen nog in het veld voor de moegestreden Teun Gommans en Roel Geurts. Helaas konden deze frisse jongens ook geen verandering brengen. In de 74e minuut scoorde Ruben Altena de 0-3 door een aanval over links bij de 2e paal makkelijk in te tikken. Sil van Sleeuwen kwam in de laatste minuten in het veld voor Benny van Berlo. In die laatste minuten kreeg Grashoek nog 2 hele goede kansen om het scorebord een wat vriendelijker aanzien te geven. Eerst was het Dirk van Lierop die er nog een solo uitperste en zijn schot jammer genoeg net voorlangs zag gaan. En de grootste kans kreeg Joep Janssen nog in de laatste seconden van de wedstrijd. Oog in oog met de SSE goalie lukte het Joep jammer genoeg niet om het gaatje te vinden. Enkele minuten daarvoor had SSE trouwens de 0-4 gescoord. Wederom was het Jeroen Raijmakers de maker van de 0-1 die ook de 0-4 in kon schieten.

Zondag sluit Grashoek de eerste spelronde af in Neerkant. Hopelijk loopt het dan wat beter bij de geel zwarten. Wie weet, een nieuwe wedstrijd betekent ook nieuwe kansen.