toon Snijders (schot)

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

2 november 2014 14:30

Huijs, S.J.F.

Het is Grashoek niet gelukt om de buren uit Meijel van de periodetitel af te houden. In de eerste helft wist Grashoek het RKMSV nog moeilijk te maken en hield het prima stand. Echter direct aan het begin van de tweede helft bracht Toon Basten RKMSV op voorsprong. Daarna was het afgelopen voor Grashoek en liepen de gasten makkelijk uit naar de 4-0 eindstand waarmee RKMSV de eerste periode pakte in de 5e klasse E.

Grashoek wist dat het een moeilijke middag zou worden tegen de koploper uit Meijel dat ook nog eens periodekampioen kon worden op de Peelrand. De penningmeester van Grashoek was hier maar wat gelukkig mee want zo’n 300 bezoekers waren er op deze Peelderby afgekomen. Dat waren er toch een stuk minder als in de jaren zestig toen Grashoek en RKMSV elkaar voor het laatste in competitieverband troffen en 1000 toeschouwers geen unicum was.

Grashoek hield in de eerste helft verrassend goed stand. Het was duidelijk zichtbaar dat de derby gevoelens iets extra teweeg bracht bij de geel zwarten. RKMSV was zeker de beter voetballende ploeg maar de organisatie klopte bij Grashoek waardoor het zeker niet overlopen werd. Toch was het RKMSV dat de eerste kansen kreeg. Toon Basten liet in de 13e minuut zien hoe gevaarlijk hij was en raakt de lat na een verrassende uithaal. En ook Tom Lalieu was dicht bij een treffer. Alleen voor Koen Clephas schot hij de bal over. Maar ook Grashoek was gevaarlijk. De beste mogelijkheid kreeg Leike Cuijpers. Alleen voor doelman Bjorn van Nienhuijs schot hij de bal voorlangs. Koen werd behoorlijk getest in de eerste helft maar de meeste schoten van RKMSV miste precisie om hem te passeren. Net voor de thee kreeg Grashoek nog een hele goede mogelijkheid uit een vrije trap van Tim Koch. Tim van Ophoven en Rick van Oijen werden prima bediend maar twijfelde wie van hun twee de bal in zou koppen waardoor uiteindelijke geen beide deze goede scoringskans benutte.

Grashoek wist dat RKMSV na de thee meteen zou proberen toe te slaan. De eerste 2 kansjes werden nog door Koen gestopt maar in de 48e minuut was er ook voor hem geen houden meer aan toen Toon Basten bij de 2e paal een voorzet geheel vrij kon inschieten. Voor RKMSV was dit de verlossing omdat de druk eraf was en voor Grashoek was dit de domper met alle gevolgen van dien. In het volgende kwartier voorkwam Koen nog een tweede treffer met een paar goede reddingen maar in de 64e minuut was het toch weer raak. Een corner van Davy Janssen leek een makkelijk prooi te worden voor Koen maar met behulp van de wind zeilde de bal verrassend achter hem het doel in. Het mooiste doelpunt van RKMSV was zeker de 3-0 van Toon Basten. Een uittrap van Bjorn van Nienhuijs controleerde hij ineens van uit de lucht om zich daarna in een vloeiende beweging om te draaien en Koen kansloos te laten met een zuiver schot in de rechter hoek. En ook de 4e treffer van Toon Snijders in de 79e minuut ging onhoudbaar voor Koen in diezelfde hoek.

RKMSV was in die 2e helft duidelijk een maatje te groot voor Grashoek en won uiteindelijk verdiend met 0-4 op de Peelrand. In de tweede helft kwamen bij Grashoek Daan van Bemmel, Sil van Sleeuwen en Robin Winckens nog in het veld voor Leike Cuijpers, Teun Gommans en Benny van Berlo.

A.s. zondag gaat Grashoek op bezoek bij Olympia Boys uit Ommel. Met de inzet van de 1e helft van afgelopen week moet het lukken om hier punten mee naar Grashoek te nemen.