Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

Verliezen van Ysselsteyn is geen schande maar zo zal het voor Grashoek niet gevoeld hebben. Ietwat klungelig verloor Grashoek de eerste keer deze competitie, 2-4 was de uitslag. De inleiding van de Ysselsteynse goals was 3 keer onnodig balverlies bij Grashoek en aan de andere kant verzuimde Grashoek vooral in de eerste helft om zelf te scoren. Matchwinnaar was Mike Arts hij scoorde 3 keer voor de bezoekers.

Grashoek liep ook nog eens de gehele wedstrijd achter de feiten aan wat ook niet echt meehielp om lekker in de wedstrijd te komen. Al na 5 minuten liet Mike Arts het netje bollen na een vlijmscherpe en perfecte counter. Een paar minuten later moest Grashoek nog een extra tik incasseren doordat Teun Janssen geblesseerd het veld moest verlaten voor Jelle Peeters. Ondanks deze tegenslagen herstelde Grashoek zich goed. Gaandeweg de wedstrijd werden de kansen voor Grashoek steeds groter. Adrian Oczkowski raakte de paal vanuit buitenspel positie en Tjerk van Sleeuwen kwam met het hoofd net te kort om de bal in te tikken. In de 26e minuut kreeg Wiktor Przybek de eerste echte grote kans. Alleen voor keeper Swinkels wist hij de bal op doel te schieten waarna de keeper hands moest maken om een zeker doelpunt te voorkomen. Een rode kaart riep heel Grashoek maar daar dacht scheidsrechter Blotevogel anders over. Ysselsteyn mazzelde met geel. Daarna speelde keeper Swinkels ook nog eens een cruciale rol door maar liefs 3 keer een doelpunt van Grashoek te voorkomen. Eerst pakte hij de vrije trap van Stan Cuijpers na de discutabele gele kaart, een schot van Wiktor werd door hem uit de hoek geranseld en Adrian zag een goed geplaatste kopbal van de lijn gehaald. Grashoek verzuimde hier duidelijk om op gelijke hoogte te komen al moet wel gezegd worden dat Ysselsteyn zeker ook kansen kreeg.

Grashoek begon de 2e helft nog hoopvol toen Adrian weer een grote kans kreeg maar voor een leeg doel langs schot. Echter na een kwartier was het toch Ysselsteyn dat scoorde. Mike Arts maakte zijn tweede, alleen voor Koen Clephas maakte hij geen fout. Grashoek bracht een minuut later de hoop weer terug toen Stan Cuijpers met een prachtig afstandsschot de 1-2 maakte. Grashoek ging risico’s nemen en stuurde libero Ivan Muchak mee naar voren om meer druk te zetten. In de 77e minuut kwam Ivan net te kort om de bal bij een scrimmage in te tikken en uit de directe tegenaanval scoorde Jesper Spreeuwenberg de 1-3. Succes en verlies lagen dicht bij elkaar deze zondag. Grashoek bleef zoeken naar doelpunten maar kreeg nogmaals de deksel op de neus. In de 86e minuut werd het 1-4 uit een snelle tegenaanval waarbij Mike Arts zijn 3e scoorde. Uiteindelijk zette Adrian in de 90e minuut de 2-4 eindstand op het scorebord met een kop goal uit een voorzet van Remueldo Boermans. Zondag gaat Grashoek op bezoek in Merselo.

Door: John Janssen