Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

Met een beetje fortuin heeft Grashoek het degradatie duel tegen Merselo met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Wiktor Przybek in de 21e minuut. Hierdoor heeft Grashoek weer afscheid genomen van de degradatie zone maar de marge is dun en met nog 5 duels te gaan is het super spannend in de 4e klasse F. Grashoek staat 7e met 20 punten met een afstand van 2 punten tot de plaatsen waarin er nacompetitie (nummer 9 en 10) moet gespeeld worden, nummer 11 en 12 degradeert rechtstreeks en daarmee is het verschil nu 5 punten.

Merselo startte fel en leek de wedstrijd snel naar zich toe te willen trekken. Grashoek was hier echter niet van onder de indruk en verdedigde goed waardoor het de gasten niet lukte om uitgespeelde kansen te creëren. Ze zorgde zeker in het begin van de wedstrijd voor de nodige druk op het Grashoekse doel maar dat was het dan ook en eigenlijk zou het zo ook de hele wedstrijd blijven. Het geluk van Grashoek zat hem zeker in het doelpunt. De doelman van Merselo ging gruwelijk in de fout toen Wiktor flink druk zette. Een uitverdedigde bal kaatste via de storende Wiktor op de paal waarna Wiktor er als de kippen bij was om deze bal in te tikken. Dit doelpunt deed Grashoek goed en Merselo raakte hierdoor van slag want het niveau van de eerste 20 minuten haalden de gasten niet meer. Langzaam sloop de irritatie ook in de ploeg bij de gasten wat resulteerde in de eerste van uiteindelijk 8 gele kaarten voor Merselo. Direct in de 2e helft kreeg Kevin Poels zelfs zijn 2e gele kaart waardoor de motor van Merselo nog meer ontregeld raakte. De gasten gingen meer tegen zichzelf voetballen dan tegen Grashoek waardoor Grashoek niet echt onder druk kwam te staan. De in de 2e helft ingevallen Ivan Muchak was zelfs heel dicht bij de 2-0 toe hij uit een corner de bal op de lat schoot. Het spel werd steeds rommeliger mede ook door de wind en de haast van Merselo. Voor de supporters van Grashoek was het billenknijpen want Grashoek weigerde om de overtal situatie uit te buiten en trok zich terug. Merselo deed hier echter weinig mee maar er is dan een voetbalwet die zegt dat er altijd wel een kans komt. En ja hoor diep in blessuretijd kreeg de solide Grashoek defensie even geen controle over de bal die achterop het hoofd van Burak Oosterveen zo voor de vrij staande spits van Merselo viel. Gelukkig verzuimde deze om dit buitenkansje te verzilveren en schoot hij de bal net naast het doel. Vooral de clean sheet van de Grashoek defensie lag aan de basis van deze belangrijk 3 punten, de verdediging staat inmiddels weer als een huis wat echt ook wel nodig zal zijn om uit de gevarenzone te blijven. Na een vrij paasweekend gaat Grashoek op bezoek bij HBSV waar het nu toch eens een keer moet lukken om punten mee naar huis te nemen.