Oude Schandeloseweg 1
5941CZ
VELDEN
tel. 06-22978044

De KNVB had DEV-Arcen veel druk opgelegd om deze wedstrijd door te laten gaan en daarom was men uitgeweken naar het kunstgrasveld van IVO in Velden. Arcen had deze week twee keer op kunstgras getraind en kwam in het eerste deel van de wedstrijd duidelijk beter uit de voeten op deze mat als Grashoek.  Grashoek daarentegen wist de wedstrijd na een 2-0 achterstand met veel inzet knap te keren en nam de 3 punten mee naar huis. In het begin was het aftasten en de ploegen leken redelijk aan elkaar gewaagd. Echter al snel na de openingsfase nam Arcen het initiatief in handen en leverde dit ook resultaat op. Jordy Valckx scoorde in de 20e minuut de 1-0.  Het was vooral aan twee prima reddingen van Grashoek doelman Koen Clephas te danken dat er ook met 1-0 gerust kon worden. Grashoek kreeg ook een paar goede kansen voor de thee maar de echte scherpte ontbrak nog op dat moment.

Ook in de eerste 10 minuten na de rust was het wederom Arcen dat de wedstrijd domineerde. In eerste instantie bracht de paal Grashoek nog redding maar in de 50e minuut was er geen houden meer aan en scoorde Jordy Valckx zijn tweede. En het had nog veel erger kunnen worden want 5 minuten later kon Valckx opnieuw alleen op het Grashoek doel afgaan maar Koen hield Grashoek niet onbelangrijk in de wedstrijd. Coen Gommans scoorde in de 67e minuut de aansluitingstreffer uit een scrimmage voor het Arcen doel. Grashoek rook bloed en zette flink aan. In de 73e minuut ging Viktor goed door over links en zijn voorzet kwam via de lat terecht bij Adriaan Hejduk die de 2-2 inschoot. Een uitslag waar menigeen zich in kon vinden, echter niet iedereen. Bij een scheidsrechtersbal in de 89e minuut had Remueldo Boermans goed gezien dat de keeper van Arcen wat ver voor zijn doel stond. Met een fantastisch schot dat met veel precisie over de keeper ging scoorde hij de 2-3. Daarna was het zaak om de wedstrijd uit te spelen en was het Grashoek dat met de drie winterse punten op zak huiswaarts keerde. Dank aan de meegereisde supporters die ondanks de kou en de sneeuw hebben kunnen genieten van deze wedstrijd.

Door: Ger Spreeuwenberg en John Janssen