Grashoek verrast met goed spel. 0-2 zege bij hoogvlieger Ysselsteyn.

5813BM
YSSELSTEYN LB
tel. 0478-541248

Door Piet Spee.

Trainer Jonn Smedts had zijn team weer moeten omstellen. Sterkhouder Ivan Muchak was verhinderd. Voor hem kwam Job Janssen in het veld. De 21 jarige leverde een sterke partij af.  Scheidsrechter was Julius van 't Hof uit Berghem. Na diens beginsignaal was het Grashoek dat de eerste aanvallende actie ondernam en er een corner uithaalde die niets opleverde. Ook de thuisclub meldde zich met aanvallende acties die doelman Koen Clephas tot ingrijpen dwongen. Het bleef bij een drietal hoekschoppen. Grashoek doorstond het eerste kwartier tegen de nummer vier van de ranglijst moeiteloos. De toch weer talrijke supporters van Grashoek op het sportpark De Vlies keken tevreden toe. Zij  zagen een team dat veel inzet toonde en voor elke bal wilde knokken. Dit leverde in de 22e minuut voor Grashoek een vrije trap op aan de linkerkant van het veld. Wouter van der Sterren, de routinier in ploeg belastte zich met de uitvoering. Hij stuurde  met een sierlijke trap de bal in het volle doelgebied om te landen in de verste hoek van het  doel achter doelman Mark Swinkels.0-1. Een opsteker van jawelste en de weelde van een voorsprong die men in tweede competitiehelft nog niet had gekend. De geelzwarten gingen met deze voorsprong zorgvuldig om In  de  38e  minuut deed zich nog  een mogelijk voor om te voorsprong te verhogen maar de thuisclub kon er tijdig tussen komen. Het bleef 0-1 en dit werd de pauzestand.
Dat de punten nog lang niet binnen waren beseften men maar al te goed. In de tweede helft werd Job Janssen die een puike eerste helft had afgeleverd vervangen door Teun Janssen die de taak van zijn broer goed overnam.  Hoe langer  de 0-1 op het scorebord bleef hoe meer de hoop groeide op een stunt. Maar er speelde  een Grashoek op zijn best. De duels werden aangegaan  en gewonnen. Wouter van der Sterren werd gewisseld voor Rens  Hermans. En er was al een opgelegde kans voor 0-2 maar mislukte omdat een combinatie te ver werd uitgevoerd.  De thuisclub ging meer risico nemen. Ze moesten wel  wilden ze nog wat uit de partij halen. Dit had meer kansen voor Grashoek tot gevolg. Ein de 75e minuut was het dan zover. Wiktor Przybek met zijn gestroomlijnde looppas sneed aan de rechterkant door de verdediging van de thuisclub en verzond zijn pas naar de mee opgekomen. Remueldo Boermans die onhoudbaar raak knalde. 0-2.  Adrian  Marian Oczkowski werd gewisseld voor Adria Hejduk. Het bleef het laatste kwartier nog een beetje spannend omdat Grashoek weigerde twee hoogwaardige kansen te verzilveren. Niemand die daar om maalde. Het bleef 0-2. Een hoog bejubelde zege na vier nederlagen op rij en als balsem op de ziel. En ook een zege die nieuwe impulsen geeft voor de degradatiestrijd die nog steeds om de hoek waait  en zondag op De Peelrand moet worden bestreden tegen  Merselo.