Mannen zondag, 2, 5e klasse 18

28 september 2014 12:15

Gerard Pijnenburg

Door Rick Graus

Nadat de eerste competitie wedstrijd eindigde in mineur en nul punten opleverde en vorige week het eerste puntje werd gepakt konden vandaag eveneens geen drie punten worden bijgeschreven. Grashoek 2 – S.V. Deurne 5 eindigde namelijk in 1-1. En het was wederom Grashoek die achteraf het meest gelukkig mocht zijn hiermee.

De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af, ver buiten de twee de doelen. Deurne had lichtelijk meer balbezit maar echte kansen creëerde het niet. Ook Grashoek kon in de eerste helft geen echt gevaar veroorzaken voor het vijandelijk doel. Echter was het toch Deurne dat vlak voor rust aan het langste eind trok. Nadat Deurne een aantal keer nipt buitenspel stond doordat de achterste linie van Grashoek uitstekend op één lijn speelde was het dit keer Andy Hunnekens die zijn man uit zijn rug liet lopen waardoor diegene in een één-op-één duel keeper Maarten van Teeffelen wist te verschalken; 0-1.

In de tweede helft eveneens geen echte gevaren voor beide doelen, maar Deurne controleerde de wedstrijd. Voorin stond spits Erwin Pijnenburg op een eiland en wist hij zodoende geen raad met de vele lange ballen die voornamelijk kwamen van de voet van vedette Danny Gommans. Hierdoor kon Grashoek maar moeilijk de bal voorin houden, laat staan kansen creëren. Ware het niet dat ook Deurne niet veel verder kwam dan voorzetten vanaf de zijkant die eenvoudig uit de lucht konden worden geplukt door van Teeffelen. Rond de 69e minuut was het echter Grashoek dat een uitstekende kans kreeg op de gelijkmaker. Nadat Wouter van der Sterren werd vastgehouden in de zestien wees de scheidsrechter namelijk resoluut naar de stip. Een koud kunstje natuurlijk voor Gommans, die de bal eenvoudig achter de doelman schoot; 1-1. Grashoek heeft dit vast weten te houden tot het laatste fluitsignaal, echter leek het hier vlak voor tijd niet op. Nadat Rik Teeuwen een overtreding op zijn tegenstander leek te maken in de zestien wuifde de scheidsrechter dit weg en liet gewoon doorspelen. Na de wedstrijd liepen de gemoederen hierdoor nog hoog op, vooral bij de trainer van Deurne die zich belachelijk maakte en door zijn eigen spelers moest worden tegengehouden in zijn boosheid jegens de scheidrechter. Grashoek wist dus wederom met slecht spel een punt te pakken. De punten beginnen dus langzamerhand te komen, maar het spel zal echt beter moeten wil Grashoek meedoen in de middenmoot.

Volgende week staat de derby tegen en in Helenaveen op het programma. De wedstrijd zal aanvangen om 11:00 uur op Sportpark de Stikker.