Mannen zondag, 1, 5e klasse E

5 oktober 2014 14:30

Loverbos, T.A.A.M. Asten

door Piet Spee.

Ne een sprankelend voetbalgevecht  met een hoge amusementswaarde  hebben Helenaveen en Grashoek  de punten broederlijk gedeeld. 1-1. Het was geen hogeschoolvoetbal op het regenachtige sportpark De Stikker.  Beide ploegen compenseerde dit door 90 minuten  plus 2 minuten naspeeltijd  keihard te werken.  Beste man van het veld  scheidsrechter Twan Loverbos.  De 23-jarige arbiter  uit Asten voelde de derbysfeer perfect aan, liet veel lopen zonder  de grip op de partij te verliezen en kon de kaarten op zak houden.  Bij Grashoek ontbrak Dirk van Lierop en had Bas Maessen als vooruit geschoven spits geposteerd.  Helenaveen startte aanvallend  en kwam in het eerste kwartier regelmatig voor het doel van  Koen Clephas, vooral door  Jos en Johan Schouten.  Hun schoten miste voor hen de gewenste richting.   In de 9e minuut  moest de Peelse doelman Mario van Grunsven  een scherp indraaiende corner van Tim Koch uit het doel stompen.  Na een kwart wedstrijd liet Grashoek zich nu ook aanvallend meer zien.  Mooi combinatiespel tussen Roel Geurts, Tim Koch en Joeri Rijs strandde voortijdig.  Luc Steeghs waagde het met een afstandsschot dat over ging. In de 28e minuut opende Grashoek de score. Tim  Koch verstuurde een fraaie pas naar Bas Maessen  die met een geplaatst schot doelman van Grunsven  het nakijken gaf. 0-1. Een minuut later had het zomaar weer gelijk kunnen staan.  Bij een corner dook Koen onder een bal door, gelukkig voor Grashoek zonder gevolgen.  Bij een snelle counter van Grashoek volgde een een verre bal van Tim van Ophoven door Joep Janssen net naast gekopt.  De blauwhemden  verhoogde de druk, vooral door het toedoen van  Rolf van Horen en Twan Honings. De gelijkmaker hing in de grijze lucht en die viel er in de 42e minuut uit.  Voor het Grashoek doel  ontstond een hachelijke situatie  toen de bal niet kon worden weggewerkt en Jos Schouten de ronde knikker over Koen in het net kopte. Ruststand  1-1.

In de tweede helft ging de strijd onverdroten verder.  Beide teams gingen voor de volle winst.  Helenaveen  wat sterker  kreeg goede kansen  maar  faalde in de afwerking.   Na een uur werd bij  Grashoek Joep Janssen vervangen door Freek van Oijen.  En door deze 15-jarige youngster hadden de gasten in de 67e minuut zo maar  op voorsprong  kunnen staan.   Na een fraaie rush miste Freek het doel op centimeters. In deze periode  hadden de geelzwarten de beste kansen  op de volle winst.  Vooral bij aanvalsspel tussen Bas, Joeri en Tim Koch.  Een slotoffensief van Helenaveen werd door de geelzwarte defensie onder leiding  van aanvoerder Tim van Ophoven bekwaam ontregeld. In de slotminuten gebruikte trainer Brahim Akechtabou nog een tweede wissel.  De leeg gestreden  Teun Gommans verliet veld voor Daan van Bemmel.  Na 92 minuten floot scheidsrechter Twan Loverbos met de stand 1-1 voor het einde van de wedstrijd.  Grashoek kan leven met dit zwaar bevochten punt.   Stefen Douwe van der Krap niet.  De trainer  van Helenaveen had liever gezien dat zijn volgelingen  beter met de kansen waren omgesprongen.  Zondag is Grashoek op De Peelrand gastheer van MVC uit De Mortel.