Mannen zondag, 1, 5e klasse E

7 september 2014 14:30

Heijnen, P.

door Piet Spee

Na een enerverend  gevecht met veel strijdlust en fysieke kracht hebben Grashoek en Mifano op De Peelrand de punten gedeeld.  Een meevaller voor de geelzwarten  die er misschien stilletjes op hadden gehoopt maar direct verwacht. Het waren bijna drie punten geworden.  Pas in de naspeeltijd kwamen de gasten uit Mierlo door een strafschop langs zij. Voor Mifano  een regelrechte tegenvaller. De club wil na de degradatie zo snel mogelijk terugkeren naar de 4e klas. En daar kun je puntenverlies als vandaag niet  bij gebruiken. Het was een krachtenslopend gevecht waarbij  door beide partijen fysieke  kracht niet werd  geschuwd.  Een zware klus ook voor scheidsrechter Paul Heijnen  uit Helden. In deze partij met een hoge moeilijkheidsgraad  deelde 25 jarige arbiter  7 gele kaarten uit, 3 voor Grashoek en 4 voor Mifano.  En op deze prenten was weinig aan te merken. Het duurde een kwartier voordat de wedstrijd losbrandde.  Voordien hadden  de  130 toeschouwers, waarvan ongeveer de helft uit Brabant, nog  geen opwindende dingen gezien.  Daar kwam in de 16e minuut verandering in.  Een verdekt schot van verdediger Dennis Pennings leek langs te gaan doch verdween in de uiterste rechterbenedenhoek, onbereikbaar voor doelman Koen Clephas. 0-1.  De Brabanders  dachten op rozen te zitten. De eerste goede aanval van Grashoek kwam na 21 minuten, op rechts goed ingeleid door Dirk van Lierop.  Diens voorzet werd gemist.  Aan de overzijde kopte aanvoerder Koen van de Bogaard uit een corner rakelings over. Na precies een half uur was Grashoek dicht bij de gelijkmaker.  Een scherp aangesneden vrije trap van Tim Koch  werd door Tim van Ophoven  knap ingekopt. Doelman Wouter Overmeire redde fraai. Inmiddels waren al aan beide kanten  twee gele kaarten gevallen.  Met 0-1 ging de rust in en mocht Grashoek nog hopen.

Als  de tegenstander wat beter en sterker is kun je niet anders dan daar veel inzet en strijd tegenover zetten. En dat deden de geelzwarten.  Beide doelmannen kregen de kans om zich te onderscheiden.  Een omdat Mifano  verzuimde de 2e goal te maken bleef er hoop voor Grashoek.  In de 74e  minuut stuurde Benny van Berlo met een splijtende  pas naar rechts Dirk van Lierop in de frontlinie .  Binnen de 16 meter werd Dirk omver gekegeld. Strafschop.  Nu moest die er nog in.  Benny  bleef kalm  en scoorde feilloos. 1 - 1.  Mifano moest nu  opnieuw op jacht naar  een  voorsprong.  Dit had tot gevolg dat achterin meer ruimte werd weggeven. Die werd door Grashoek in de 87e minuut perfect benut.  Joep Janssen gaf een prima pas door het midden naar Dirk van Lierop die alleen op doelman Overmeire kon afgaan. Met een  bekeken schuiver liet hij  de 21-jarige sluitpost kansloos.  2-1.  De sensatie leek compleet.  De Brabanders kromden nog een keer de ruggen.  Na 4 minuten in de naspeeltijd dwongen zij een  strafschop af. Na een overtreding van Tim van Ophoven ging de bal op de stip. Aanvoerder Koen van den Bogaard scoorde onberispelijk 2-2.   In de daarop volgende drie minuten probeerde Mifano er nog meer uit te halen. Dat zou echter te veel van het goede zijn geweest. Met 2-2 kregen beide ploegen loon naar werken. Een compliment voor de 17-jarige Joeri Rijs die in deze zware partij knap overeind is gebleven.