Laatste wedstrijd van het seizoen kent twee gezichten

Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

Zondag 29 mei, het is "helaas" alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Op het programma de nummer twee van de competitie; Sportclub Irene 4.

Herinnert u zich die wedstrijd nog? Die wedstrijd waar menig speler nog een minimaal 2 promille alcohol in het bloed had rondzweven. Maar, ook DIE wedstrijd waar gevochten werd om een puntje, en Jesse zijn eerste assist wist te geven! Nu niet uit in Tegelen, maar fijn thuis op de good old trusted Peelrand.

Gelukkig zou deze keer het alcoholpromillage aanzienlijk lager zijn. Voor de meesten kon de zaterdagavond gevuld worden met een biertje hier en daar en de Champions league aan op den beeldbuis. Daarin liet Real Madrid even vakkundig zien hoe een "sterkere" tegenstander toch overwonnen kan worden; je hoeft namelijk maar een doelpuntje te maken, zolang je eigen keeper maar de 0 houdt.

Of dat tegen het "sterkere" Irene mogelijk zou zijn was te betwijfelen. We hebben namelijk dit seizoen nog maar één keer de 0 gehouden, tegen Neer. De statistieken liegen er dan ook niet om. Gemiddeld kregen we dit seizoen 3.91 doelpunten per wedstrijd om de oren, en maakten we er per wedstrijd ongeveer 1.32. Gelukkig zijn we daarin niet het slechtste; Panningen kreeg gemiddeld meer doelpunten tegen, en zowel Egchel als Baarlo wisten gemiddeld nog minder te scoren. NIET het slechtste dus, gewoon pure pech ;) !!

Nadat iedereen deze keer wel op tijd was, ja ook Bartje, kon er begonnen worden aan de warming-up. Daarin niet veel geks, alleen Rens, die met het afwerken even elke bal als Cristiano Ronaldo in zijn prime-time aan het binnenwerken was. Helaas mocht hij niet in de spits beginnen, rechtsback moest maar even voldoen.

Na deze warming-up en een speech van trainer piet, met daarin nu al de legendarische quote; "Wees us unne vent in plaats van un potloed", kon er vol goede moed begonnen worden aan de wedstrijd.

En over een potloed gesproken! Sjoedje stond weer in de spits. Deze echte goalgetter met een neusje voor de goal, wist in de 2e minuut al direct een 200% kans te creëren. Maar, helaas zoals wel vaker als in de tweede seizoenshelft, mis.

Gelukkig bakte het potloed in de spits van Irene er ook helemaal niets van, hij wist namelijk in de 7e minuut voor open goal te missen. Grashoek was voor nu ontsnapt aan de 0-1. Helaas lukte het in 13e minuut bij de herkansing nu wel; Irene op 0-1.

Het woord was nu aan Grashoek. Zouden de koppen omhoog gehouden kunnen worden vandaag?

Jazeker, we waren wakker! Door goed druk te zetten werden er zeker kansen gecreëerd. Zo kreeg Sil in de 15e minuut al een goede kans om de gelijkmaker te maken, maar het schot ging helaas net naast. Vervolgens belandde in de 22e minuut de bal in de voeten van Brian, die vervolgens met een steekpass Jordi een-op-een zette met de keeper. Jordi wist koelbloedig af te maken; de 1-1 was een feit!

Even tussendoor. Dit was Brians EERSTE assist dit seizoen, eindelijk beginnen al de trainingen zijn vruchten af te werpen. Als hij er volgens seizoen maar minimaal 3 maakt voor een vaatje bier! Lekker Brian!

En er werd doorgedrukt., door het hoge druk van Grashoek wist Irene in de 33e minuut de bal kwijt te raken aan Rick, die met een diepe bal Timo kon bereiken, Timo wist vervolgens Jordi te vinden. En bij Jordi geen paniek, de 2-1 werd rustig gemaakt. Grashoek gewoon op voorsprong! En het was nog niet uit met de pret. In de 39e minuut wist Sjoetje op aangeven van Jordi zelfs de 3-1 te maken. Menig supporter langs de kant vroeg zich nu toch echt af wat voor een mirakel zich hier aan het afspelen was...

Grashoek kwam in de resterende minuten nog tot een aantal kansen, maar moest in de 45e minuut helaas nog een onnodige tegentreffer incasseren; 3-2. Tijd voor rust.

Het was wel duidelijk, als er zo gespeeld bleef worden, met vooral een focus op het verdedigende werk, dan kon er wel gewonnen worden. Voor de rest hoefden er eens weinig woorden vuil gemaakt te worden aan het spel. Hup het veld weer op en beginnen aan die tweede helft!

Daarin werd wederom sterk begonnen. De eerste 15 minuten was er dan ook geen vuiltje aan de lucht te bekennen. Daarna begonnen er hier en daar toch wat scheurtjes in het spel te ontstaan. De tegenstander was niet meer Irene, maar Grashoek zelf. Passes kwamen niet meer aan, de linies misten wat aansluiting, en er moest steeds meer achteruit gelopen worden. Het leidde er dan ook toe dat in de 68e minuut Irene de 3-3 in het net kon leggen.

De genadeklap zou komen in de 71e minuut, Irene wist op 3-4 te komen. We zaten er allemaal wel doorheen... Scheldkanonnade na scheldkanonnade volgde en Irene wist in de 77e, 79e en 84e minuut nog te scoren, eindstand; 3-7.

De eerste helft was legendarisch, zelfs Irene wist niet wat ze overkwam. Er zou zomaar over geschreven kunnen worden in de legendes van de geschiedenisboeken. Maar, die vervloekte 2e helft, laat die er maar even uit. Iedereen had er goed de P in na de wedstrijd.

Voordat volgens schema het verdriet weggezopen kon worden moesten er nog even foto's gemaakt worden met de nieuwe merch gesponsord door Van Gog. Blijkt maar weer dat zelfs Grashoek 3 aantrekkelijk is voor sponsoren, waarvoor heel veel dank! (de foto's houden jullie nog tegoed).

Na de foto's kon er dan toch weer een goud watertje gedronken worden, want water is pas lekker als het door de brouwerij is geweest. Met daarbij helaas geen zakje bolognese chips. Want eenmaal, wie al 21 wedstrijden op paprikachips teert, heeft ook een keer zin in bolognese. Of ging dat over vrouwen? Vul zelf maar in.

Geen eikel van de week deze keer; iedereen was er wel even klaar mee na het verlies.

Het seizoen zit er weer op. Veel memorabele en minder memorabele momenten later is het tijd voor Zomerstop. Maar niet voordat het topscorersklassement en het eikel van de week klassement zijn bijgewerkt.

Topscorersklassement: (er zijn in de beker ook doelpunten niet op de website gezet)
1. Jordi. 7 Doelpunten, 10 Assist.
2. Sjoerd. 7 Doelpunten, 2 Assist (helaas de laatste wedstrijd ingehaald Sjoedje)
3. Tim. 6 Doelpunten, 2 Assists

Eikel van de week:
Bart, Luuk, en Timo wisten alle drie de eikel tweemaal mee naar huis te nemen. Hoe de verliezer zal worden uitgeroepen wordt nog onderzocht.

Ik hoop dat iedereen heeft kunnen genieten van onze wedstrijden, verslagen, en middagen op de voetbalclub. Hopelijk allemaal tot volgend seizoen! En mocht u nog wat tijd over hebben nu u niet meer naar ons hoeft, ga dan vooral maandag 6 juni om 9.30 even Grashoek 4 aanmoedigen in hun kampioenswedstrijd; ze hebben heel het seizoen gestreden voor de titel, succes!

Oké genoeg gelul, dan eindig ik nou mit miene spreuk. Het boekje van dit seizoen kan ik dicht doen. Op de kop is Grashoek 3 gewoon kampioen!