Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK
tel. 077-3073871

12 December 2021, een dag die vereeuwigd zal worden in de geschiedenisboeken. Daarbij wordt natuurlijk als eerste gedacht aan de overwinning van Max Verstappen die op legendarische wijze zijn eerste wereldkampioenschap binnensleepte, maar er werd daarvoor ook nog gevoetbald op de Peelrand. Een niet minder legendarische wedstrijd die tekenend zou worden voor de rest van de dag.

Waar er vorige week zondag wegen een afgelaste wedstrijd nog getraind werd was het nu tijd voor Grashoek 3 om aan te treden tegen Panningen 6. Een wedstrijd met kansen! Panningen 6 stond namelijk op de 10e plek, slechts één plek boven Grashoek, met maar slechts 2 punten meer. Er werd dus ook gesproken over een wedstrijd waar punten, maar ook een plaats op de ranglijst, gepakt konden worden.

Aangekomen op het sportpark kon de 16-koppige selectie van Grashoek zich opmaken voor deze titanenstrijd. Helaas werd al snel duidelijk dat de Panningse selectie ook op punten uit was; het had namelijk een aantal spelers van Panningen 1 meegenomen. Dat Tymo Janssen vandaag de selectie van Grashoek 3 aanvulde zullen we dan maar even achterwegen laten...

Na de warming-up en het bekend maken van de opstelling (met daarin Jesse in de basis!) was het dan toch echt tijd om af te trappen. Na de aftrap was het Grashoek dat het heft in eigen handen nam. Daarbij maakte Sil al direct een panna en wist Thom van Mullekom, die ook weer eens met ons mee mocht doen, het eerste schot op doel in de 7e minuut te lossen. In de 8e minuut kon Grashoek zelfs op voorsprong komen; na een loopactie van Rik en een goede bal hoefde Tim alleen de bal nog maar in de goal te werken. Helaas werd niet het net gevonden, maar wist onze "Frank Lampard" het lijf van de Panningse keeper te raken; 0-0.

Helaas werd in de 9e minuut duidelijk dat deze wedstrijd een lastige zou worden. Panningen wist uit het niets op 0-1 voorsprong te komen. En tijd om even op adem te komen kreeg Grashoek niet, in de 11e minuut wist Panningen een vrije trap te benutten nadat keeper Job de bal helemaal verkeerd inschatte en de bal zo het net inrolde (nee hij ging echt geen 3 meter langs Job). De 0-2 achterstand was nu een feit. Grashoek wist nog een kansje te creëren in de 17e minuut, maar deze keer was het Thom die een-op-een niet wist af te werken. Vervolgens kon Panningen weer in de aanval, daarbij moest Vevantonie nog even de motor aanzwengelen om de 0-3 te voorkomen.

Helaas tevergeefs, in de 24e minuut wist Sil vakkundig langs de bal te schoppen, waarna Panningen nu toch op 0-3 kon komen. Een oplettend oog had gezien dat de Kepelse leiding tijdens de wedstrijd al aan het bier zat, echter hadden we de alcoholtester niet meer bij de hand, waardoor we niet met zekerheid kunnen zeggen dat doping achter het succes van Panningen zat.

Jesse (die nu na 23 minuten gewisseld was) verklaarde Grashoek voor dood; "Dit wurdt m nimmer dink ik zoe" viel te gehoren. Nog nooit zat iemand er zo ver naast...

In de 27e minuut kon Thom, na een goede bal van Jordi, de 1-3 eindelijk in het net leggen. Hij werd hierna vervolgens direct voor beloond met een publiekswissel en een uitnodiging voor het 3e weekend. Grashoek pakte door, en in de 30e minuut wist Sil, na alweer een goede bal van Jordi, na 3 scharen de bal vakkundig af te werken met een goed schot; 2-3. In de 32e minuut was het al tijd voor de gelijkmaker. Sjoerdje wist de bal uit de kluts weg te "toveren" bij de Panningse keeper, zo bij Jordi in de voeten, die vervolgens de 3-3 kon maken. Kon er doorgepakt worden? Helaas bracht de eerste helft geen uitsluitsel. Tymo moest nog een cruciale redding maken door de bal voor de lijn weg te kloppen en Jim wist na 2 panna's van Jordi bijna de 4-3 te maken. Tijd voor rust bij een stand van 3-3.

In de tweede helft begon Grashoek wat onzeker. Na een dramatische bal achterin van Bart was het nu Panningen dat wederom op voorsprong kon komen, maar gelukkig verzaakte ditmaal de Panningse spits. Het was tijd voor Grashoek om de wedstrijd om te dopen naar "La Remontada" (De comeback), die verwijst naar de comeback van Barcelona tegen PSG in de championsleague van 2017. Waar Barca de uitwedstrijd nog 4-0 verloor en doodverklaard werd, wist het de thuiswedstrijd te winnen met 6-1 en zo door te gaan.

In de 53e minuut was het zo ver. Jordi, die al 2 assists en 1 goal op zijn naam had staan, wist de bal uit de kluts de goal in te werken. Als een echte Messi zorgde hij ervoor dat de Grashookse comeback behaald was. Op de bank werd niet echt goed opgelet wie de assist gaf. We zullen hem maar aan Piet toeschrijven voor de goede coaching. Na de vreugde was het tijd voor enorm veel zenuwen (vooral op de bank). Gelukkig wist Luuk het publiek weer te laten lachen, door niet een voorzet te geven, maar zichzelf het bos in te sturen.

Panningen wist nu wat meer aan te dringen, maar ook Grashoek kreeg nog wat kansen. Zo werd een goed schot van Rik nog weggewerkt door de keeper, wist "The Magician" Sjoerd weer vakkundig een bal langs het net af te toveren, en kon ook Brian een-op-een niet afwerken. Diezelfde Brian wist enkele minuten nog later over het vangnet te schieten; natuurlijk onder het mom van alles om tijd te rekken.

Nog wat extra tijd waarin Job van Mullekom nog 3.5 min mocht maken, maar eindelijk was het zo ver. Het laatste fluitsignaal klonk, Grashoek 3 had het onmogelijke gedaan; opstaan uit de dood. Na het douchen (waarbij Tymo eerst even de Panningse spits uit de broekzak moest halen) en een paar verdiende pilsjes in de kantine was het tijd om met de hele karavaan te vertrekken naar Leanzo om nu hopelijk de andere Limburgse held het kampioenschap binnen te zien halen.

Daar een herhaling van de wedstrijd. Hoop maakte al snel plaats voor hopeloosheid, er zou een wonder moeten gebeuren om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Maar zoals Erik ten Hag ooit zei; It ain't over till it's over! Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde een tweede keer vandaag; ook Max won! De vreugde die volgde, zal zeker nog enkele weken voortleven. Zowel Grashoek 3 en Max hadden gedaan wat voor onmogelijk gehouden werd!

Geen eikel van de week deze keer, dat spreekt voor zich!