JO13 toont karakter en buigt een achterstand in de tweede helft om

Bakenbosweg 4
5932 AH
Tegelen

Op een zonnig maar fris sportpark Bakenbos in Tegelen, speelde Grashoek JO13 hun vierde competitiewedstrijd  tegen SC Irene JO13-2.

Gezien de stand, een lastige uitwedstrijd in de tweede klasse 02 en dat zorgde uiteindelijk voor een super spannende ontmoeting.

Grashoek begon met vol goede moet aan de wedstrijd, maar al vanaf het eerste fluitsignaal was Irene dat Grashoek de baas was.

De thuisploeg was veel quicker en feller in de duels en Grashoek had daar geen antwoord op.

Dat resulteerde in de 10e min in een 1-0 achterstand en in de 18e min zelfs een 2-0 achterstand.

Met veel inzet en snelheid werd Grashoek zeker in de eerste 20 min van de mat gespeeld.

Dat dwong coach Bas Gloudemans tot een aantal omzettingen, hierdoor kreeg de O13 wat lucht en werd er voorkomen dat de thuisploeg met een grotere voorsprong kon gaan rusten.

De alternatieve kantine van Irene was prima in orde en hierdoor kon de O13 in de rust met een lekkere Ranja tot bezinning komen. Na een stilte periode en wat wijsheden van de oud voetballende leiders ging de JO13 met durf aan de tweede helft beginnen.

En juist in die tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid, het was niet Irene die het spel maakt maar het was Grashoek die de tegenstander onder druk kon zetten en daarmee kansen afdwong.

Van een 4-3-3 naar een 4-4-2 systeem werd de O13 een heel ander team.

Met veel ijver en inzet werden alle duels gewonnen en werd Irene te kijk gezet.

In de 36e min resulteerde dit in de aansluitingstreffer, Lucas Winkelmolen gaf een lange bal vanuit het middenveld op Stan Verhaegh die op snelheid op de goal kon afsteven en de bal tussen de benen van de keeper kon spelen en zo voor de 2-1 zorgde.

Dit gaf Grashoek veel vertouwen en werd er meteen weer de aanval gezocht op zoek naar de gelijkmaker, die in de 45 min op het scorebord verscheen.

Weer was het Lucas die een hoofdrol vervulde, hij kreeg een prima bal van Luuk en kon daarna op eigen kracht de 2-2 maken.

Met nog een kwartier spelen rook de O13 de overwinning en werden er een aantal goede kansen gecreeerd.

In de 50e min kwam Grashoek verdiend op voorsprong, Guus Linskens kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten, maakte een kap beweging en knalde de 2-3 binnen. Gezien de tweede helft een verdiende voorsprong.

Met nog 10 minuten op de klok verzuimde Grashoek het duel op slot te gooien waardoor het tot het einde spannend bleef tegen de club van oud Grashoek trainer Rik Bonten.

Grashoek hield stand en boog zo heel knap een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Werderom de complimenten van de leiders en trainers en een hele knappe prestatie na een zeer zwakke eerste helft.

Na 4 speelrondes staat Grashoek JO13 aan kop met twaalf punten en een doelsaldo van +25.

Wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht.

Volgende week heeft de O13 een vrije zaterdag, de week erop speelt Grashoek een thuis wedstrijd tegen Ivo.

We hebben er nu alweer zin in.