In het kort: zaterdag 3 december 2016

3 december 2016 19:30

Het was koud en mistig in de nacht van vrijdag op de zaterdag, maar precies om half tien vanmorgen prikte de zon door de nevelen. De laatste Peelrand-dag van dit jaar, toch al een feest voor jong en oud, werd daarmee extra opgesierd! U heeft natuurlijk al meegekregen dat we vanmorgen onze eerst najaarskampioen al mochten feliciteren. Nog in de morgen reden ze in de huifkar met lekker drinken, eten en muziek het sportpark af. ’s-Middags stelde ook de C1 haar kampioenschap veilig, klasse gedaan! De samenvattingen vind u hier:

Grashoek JO9-2                                             -              Egchel/Panningen JO9-3                              4-2

De winst tegen Egchel/Panningen betekende stuivertje wisselen op de ranglijst. Grashoek stelde de 2e plaats veilig. Verdiend, erg goed gedaan! Als je bijna kampioen bent heb je toch gewoon een heel mooi seizoen gedraaid?  Volgende week is er nog de bekerwedstrijd tegen ZSV. Als de F2 wéér zo goed speelt kunnen ze misschien wel “overwinteren” in de beker!

Grashoek JO9-1                                             -              Kronenberg JO9-1                                         13-6

En toen stond het na 1 minuut 0-1... Het toegestroomde publiek had nog niet allemaal een plaatsje langs de lijn gevonden of het scorebord moest al worden bediend in het nadeel van het ambitieuze thuisteam. De reactie kwam al snel en de F1 denderde erop en erover. Het was alleen maar aanvallen wat de klok sloeg, op sleeptouw genomen door een aantal zéér gedreven Grashoekse spelertjes. De scoringsdrift was zo groot dat de verdediging een beetje werd vergeten. Daardoor kon Kronenberg toch nog 6 keer scoren, maar ach, zo lang je er méér “maakt” dan de tegenstander win je de wedstrijd en ben je kampioen! Ja toch? Niet dan?

Grashoek JO11-2                                            -              Kronenberg JO11-1                                       2-6

De stunt heeft er eventjes ingezeten, toen onze E2 tegen de fysiek en voetballend sterkere tweede jaars van Kronenberg terugkwam van een 0-3 achterstand naar een 2-3. Daar bleef het echter bij want Kronenberg zag wel in dat het met flierenfluiten niet zou redden vandaag. De gasten, die vorige week het kampioenschap al hadden gevierd, liepen daarna uit naar 2-6. Deze uitslag is helemaal niet slecht als je bedenkt dat de kampioen vóór deze wedstrijd een doelsaldo hadden van 94 tegen 6. De E2 heeft het hele seizoen meegedraaid in de top en gaat finishen op een 3e of 4e plaats.

Grashoek JO11-1                                            -              Egchel/Panningen JO11-3                            11-0

Alwéér een toppositie voor een Grashoeks team. Met de 11-0 is een prachtige 2e plaats binnengehaald, vlak achter koploper Neerkandia. Super gedaan allemaal. Ondanks het resultaat kijken we allemaal uit naar het volgend seizoen en hopen dat de KNVB dit team een tikkeltje zwaarder in gaat delen. Dan is er meer weerstand en dus ook leuker voetbal.

Grashoek/Koningslust JO13-1                     -              Panningen/Egchel JO13-2                            1-2

De D1 heeft terecht verloren van een iets betere tegenstander. Zoals in de voorbeschouwing aangegeven deed Panningen/Egchel het bij alle wedstrijden nèt iets beter dan dat Grashoek/Koningslust het deed. Dat verschil, hoe miniem ook, tekende ook deze wedstrijd. De thuisploeg wist pas in de tweede helft wat druk op te bouwen en wat meer op de helft van de tegenstander te voetballen. De 0-2 achterstand werd daardoor verdiend teruggebracht naar 1-2. Dit werd de terechte eindstand van de toch wel boeiende wedstrijd.

Grashoek/Koningslust JO15-2                     -              Egchel/Panningen JO15-3                    Afgelast

Hè, wat jammer, alwéér een wedstrijd dat niet door kan gaan. De tegenstander belde op vrijdagavond af met de mededeling dat ze maar 8 spelers hadden. Dat is natuurlijk voor die 8 spelers net zo jammer als voor die van ons. Komende woensdag mag de C2 hopelijk wèl aantreden, in de bekerwedstrijd tegen MVC’19.

Grashoek/Koningslust JO15-1                     -              Panningen/Egchel JO15-2                            10-0

Tsja, de C1 heeft zaterdag tòch met bubbels een voorschot genomen op het kampioensfeestje. Met de 10-0 overwinning zal het doelsaldo toch wel genoeg zijn om volgende week de beker omhoog te mogen houden? De eerste helft leek de thuisploeg nog wat onwennig en speelde ze niet het vrije voetbal dat we in de betere wedstrijden van ze gewend waren. In de tweede helft werd de turbo erop gegooid en de tegenstander met 8-0 over de knie gelegd. Een kampioen waardig. Een speciale vermelding voor Wouter, die eindelijk zijn vizier in de juiste afstelling kreeg en vier keer scoorde, nèt voor het einde van het seizoen.

Sportclub Leeuwen JO17-1                          -              Koningslust/Grashoek JO17-1                       2-1

De hele discussie vooraf over de regels omtrent kampioenschap bleek overbodig want er werd verloren in Leeuwen. Koningslust/Grashoek zal mogelijk zelfs nog naar een derde plaats kunnen terugvallen, afhankelijk van de resultaten van de inhaalwedstrijden van Swalmen en Leeuwen.

Binnen enkele minuten na het eerste fluitsignaal kwamen de gasten nog wel op een voorsprong. Harmen legde de bal op subtiele wijze panklaar voor IvoS, die hem onberispelijk inschoot. Nog vóór de rust werd de voorsprong op niet mis te verstane wijze omgezet in een achterstand van 2-1. Het was de prijs voor het onsamenhangende en soms aandachtsloze spel van Koningslust/Grashoek. Na de thee ging het door de goede voornemens iets beter, maar Leeuwen gooide het achterin potdicht. Onze B1 kwam er niet meer door en de ruststand werd de eindstand.

Panningen/Egchel JO19-2                            -              Koningslust/Grashoek JO19-1                     3-10

De start van het seizoen was wat aarzelend, maar Koningslust/Grashoek heeft zich stap voor stap opgewerkt naar de top-3. Vandaag is daar zelfs een 2e plaats uitgerold, doordat Belfeldia twee punten heeft gemorst tegen Venlose Boys. Het meest opvallend aan de uitslag van vandaag is niet de 10 gescoorde doelpunten, maar het feit dat er 3 tegengoals werden toegestaan. HBSV is definitief kampioen en onze A1 kan haar fantastische 2e plaats volgende week bevestigen tegen laagvlieger MVC’19.