In het kort: zaterdag 26 november 2016

28 november 2016 19:15

De prachtige wedstrijden van dit weekend hebben ons weer een weekje dichterbij het seizoenseinde gebracht helaas. Voor de meeste spelers mag het wekelijkse voetbal altijd doorgaan, zomer en winter! Deze zaterdag was over het algemeen weer succesvol voor de Grashoekse jeugdteams, kijk maar mee…

Zaterdag 26 november 2016

Merefeldia JO9-4                                            -              Grashoek JO9-2                                             4-1

Merefeldia zal de terechte kampioen zijn. Grashoek heeft zich in de leuke wedstrijd kranig geweerd, maar het was niet genoeg. In de rangschikking sluipt Neerkandia dichterbij in de hoop Grashoek alsnog van de tweede plaats af te stoten. Onze F2 kan dat bij winst in de laatste wedstrijd volgende week, tegen Egchel/Panningen, voorkomen.

ZSV JO9-2                                                       -              Grashoek JO9-1                                             5-7

De eerste van de twee finales is binnen! In een superspannende wedstrijd is Zeilberg met 5-7 aan de zegekar gebonden. De 2-0 achterstand werd prima omgebogen naar een 2-4 voorsprong, waarna de wedstrijd op en neer golfde. Grashoek blijft hiermee op kampioenskoers. Er is nog één wedstrijd te gaan, volgende week zaterdag thuis tegen Kronenberg. Alweer zo’n spannende wedstrijd. Als die gewonnen wordt, dan wordt het een extra heerlijk avondje!

Koningslust JO11-2                                       -              Grashoek JO11-2                                           1-7

In de eerste helft wist Grashoek niet verder te komen dan een 0-1 voorsprong tegen het prima voetballende Koningslust. In de tweede helft was er geen houden meer aan en liep Grashoek snel uit naar de bovenvermelde eindstand. De E2 staat nu op de derde plaats, achter MVC en koploper Kronenberg. Laatstgenoemde komt zaterdag op bezoek.

Liessel JO11-3                                               -              Grashoek JO11-1                                           2-17

BEVO JO13-1                                                  -              Grashoek/Koningslust JO13-1                     1-5

In een regelmatige wedstrijd wist de D1 zich de Beringse vrienden relatief eenvoudig van het lijf te houden. In het verslag is te lezen dat, toen eenmaal de rust in de ploeg kwam, ook het voetbal en het zelfvertrouwen groeide. Door deze overwinning kan Grashoek/Koningslust zich waarschijnlijk in deze tweede klasse 401 handhaven. En dat is een uitstekende prestatie!

Helden JO15-4                                                -              Grashoek/Koningslust JO15-2                     5-2

Was er sprake van onderschatting? Wie het weet mag het zeggen. Blijkens het verslag konden de woorden niet in daden worden omgezet. Ondanks deze nederlaag blijft Grashoek/Koningslust op de 6e plaats en heeft nog twee kansen om de concurrenten weg te houden. Maar het is dringen in die hoek van de ranglijst.

RKMSV JO15-2                                               -              Grashoek/Koningslust JO15-1                     1-3

Meijel deed wat het kon, maar het was niet genoeg tegen een ontketend Grashoek/Koningslust. Er werd over en weer fel gestreden voor iedere meter grond en de scheidsrechter had bij vlagen de grootste moeite om de kemphanen in toom te houden. De thuisploeg “vergat” het voetbal te laten zien wat ze vorige maand in de bekerwedstrijd tegen onze C1 had laten zien. Toen speelde ze voetbal waarmee ze het middenveld veroverde en uiteindelijk de gelijkmaker verdiende. Dit keer was Grashoek/Koningslust de voetballende ploeg en ging verdiend met de punten aan de haal. Nog 2 wedstrijden: Panningen/Egchel en de inhaalwedstrijd tegen Kessel.

Swalmen JO17-1                                            -              Koningslust/Grashoek JO17-1                     2-3

Uiteindelijk werd het nog een lastige wedstrijd, maar dat had Koningslust/Grashoek volledig aan zichzelf te danken. De comfortabele 0-3 voorsprong bij rust werd in de tweede helft van deze overigens sportieve wedstrijd ingelopen en nog bijna geheel weggegeven. Onze B1 blijft qua punten op gelijke hoogte met de koploper Panningen/Egchel. Dat team heeft echter met 15-0 flink uitgehaald tegen Belfeldia. Dán maar op doelsaldo moeten ze daar hebben gedacht…

Venray JO17-3                                                -              Koningslust/Grashoek JO19-1                     1-7

Het was na 8 minuten na aanvang niet meer de vraag òf er gescoord ging worden, maar meer hoevéél er gescoord ging worden. Onze A1 bleef,door als team te opereren, de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en bouwde de score uit naar een zeer ruime 1-7. Op een ander veld kon Kessel helaas niet voor de grote verrassing zorgen en verloor van lijstaanvoerder HBSV. Die zal, met nog twee wedstrijden te gaan, wel kampioen worden. Belfeldia en Koningslust/Grashoek gaan de eindspurt inzetten voor de tweede plek.