27 februari 2016 16:00

Gerard Pijnenburg

KGA1 mocht de overvolle dag op de Peelrand afsluiten met een vriendschappelijke interland tegen de Poolse vrienden van Grashoek 4.

Vooraf hadden de mannen geen idee hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn tussen het hoogste jeugdteam en het team van de Poolse arbeidsmigranten.

Om 16.10 floot scheidsrechter Pijnenburg voor het beginsignaal van deze wedstrijd. KGA1 had in de winter afscheid genomen van Chris die een aanbieding van de selectie niet kon weigeren. Het aanbod was dusdanig goed dat Chris meteen zijn biezen heeft gepakt en vertrok bij de A1.

KGA1 had vandaag maar 11 spelers vanwege de zieke Roel, de herstellende Jacco, en het vertrek van Chris. Vanuit de B1 kregen we hulp aangeboden van Tymo Janssen en Marco Sijben. Keeper Job Teeuwen nam plaats onder de lat van Grashoek 4, en schermt nu met een "Poolse" aanbieding om misschien in een keer de overstap te maken van de B1 naar het 4e....

KGA1 kwam goed uit de startblokken en wist met mooi cominatievoetbal een bres te slaan in de Poolse verdediging. Het duurde dan ook niet lang voordat de A een voorsprong nam in dit duel. Na 20 minuten brak Robin op rechts door, hij haalde de achterlijn, en zijn voorzet werd door Sjoerd doeltreffend afgerond met zijn chocoladebeen: 1-0!

De gedrevenheid van Grashoek 4 spatte er vanaf want ze waren absoluut niet blij met deze achterstand. Maar KGA1 gaf geen krimp en hield de gelederen gesloten en gaf achter niets weg. Ook keeper Wouter Coolen speelde een prima wedstrijd.

KGA1 kreeg steeds meer de overhand, met name conditioneel. Op het middenveld was er vaak sprake van een - manmeersituatie- waardoor de Poolse verdediging steeds meer onder druk kwam te staan.
Net voor het sluiten van de markt werd de voorsprong verdubbeld door Rik Bos die was opgestoomd vanuit de achterhoede. Rik rondde de assist van Wesley bekwaam af. Rust 2-0.

Na de rust kwam Grashoek 4 nog even terug in de wedstrijd, ondanks een rode kaart voor een Poolse speler. Zelfs met 10 man werd het 2-1 omdat de buitenspelval van KGA1 niet werkte. KGA1 liet het echter niet verder komen dan deze aansluittreffer en vergrootte de voorsprong naar 3-1 toen Daan verwoestend uithaalde vanaf de rand van het strafschopgebied. Eindstand 3-1.

Dank aan scheidsrechter Gerard Pijnenburg die weer een interland kan bijschrijven op zijn palmares. Ook dank aan Marco en Tymo maar ook Job die allen een goede wedstrijd speelden in de A of het 4e.
NB: de contractvoorstellen voor Marco en Tymo liggen klaar.....

Tot volgende week als de competitie echt begint met een uitwedstrijd naar SVOC A1 in Oirlo.