Grashoek degradeert naar 5e klasse

16 juni 2024 12:00

D.H.F. Verstappen

Sportpark 't Ven

Na 5 jaar 4e klasse heeft Grashoek toch het hoofd moeten buigen. DFO bleek uiteindelijk in de 2 beslissingsduels de sterkere ploeg. Vooral in het eerste met 0-2 verloren thuisduel gaf Grashoek niet thuis. Afgelopen zondag deed Grashoek het veel beter maar de 3-3 was niet genoeg om de schade van het eerste duel te herstellen. De oorzaak dat Grashoek degradeert was niet de wedstrijd van zondag. Het was een teleurstellend seizoen waar Grashoek te vaak en te veel te kort schot om degradatie te voorkomen dat realiseerde de spelers, begeleiding en supporters zich maar al te goed.

Toch was er nog volop hoop afgelopen zondag en dat was vooral de verdienste van de instelling van de spelers samen met de begeleiding. Vanaf de eerste minuut ging het mes erin en werd er voor iedere meter geknokt en met resultaat want al na 7 minuten zorgende Coen Gommans en Wiktor Przybek samen voor de 0-1. Coen kon vanaf de rand 16 meter vrij uithalen en doordat Wiktor de bal van richting veranderde was de DFO doelman kansloos. De aanvalsdriften van Grashoek hadden wel tot gevolg dat het veel ruimte moest weggeven en daar profiteerde Scott Bours in de 20e minuut van toen hij vanaf links vrij op Koen Clephas af mocht gaan. Koen was kansloos maar Burk Oosterveen leek Grashoek op de lijn te redden maar daar was de grensrechter het niet mee eens waardoor de stand weer gelijk was. Grashoek toonde echter veerkracht en 6 minuten later stond het dankzij een goal van Sjoerd Rijs weer 1-2. Sjoerd was heel alert bij een verdwaald schot van Wouter van der Sterren dat mede door de sterke wind een rare kromming maakte waar Sjoerd de doelman bij de 2e paal verraste door de bal in het net te prikken. Sjoerd moest helaas even later het veld met een ellenboog uit te kom verlaten en werd vervangen door Adriaan Marian Oczkowski. Grashoek rook succes en bleef vol de aanval zoeken, Coen Gommans kreeg voor de thee nog 2 goede kansen op een 3e Grashoekse treffer.

Ook de 2e helft begon Grashoek energiek maar nam daardoor wel steeds meer risico’s. DFO kreeg een paar goed kansen die nog werden gemist maar in de 59e minuut was het weer Scott Bours die zijn doelpunt van de 1e helft kopieerde. Maar weer herstelde Grashoek zich. Uitblinker Koen Gommans ging vanaf de middellijn op solo en kon niet gestopt worden. Hij ronde zijn rush af met een onhoudbaar schot. Het werd een offener schlagabtausch zoals de Duitsers zeggen waar beide ploegen volop kansen kregen. De andere Grashoekse uitblinker Koen Clephas en de paal redde Grashoek vooralsnog. Na een korte gedwongen rustpauze vanwege een zware blessure van een DFO speler ging iedereen eens goed zitten voor de apotheose. Helaas was het DFO dat hier de hoofdrol voor zich opeiste in de persoon van Niels Geeraths. Met een prachtig schot vanaf 30 meter krulde hij de bal om Koen hen die al veel gered had maar hier toch echt machteloos moest toekijken. Met nog een kwartiertje te spelen was dit de doodsteek voor Grashoek en waren de geel zwarten nu toch echt verslagen maar dan wel op een hele waardige manier want aan deze wedstrijd was de degradatie echt niet te danken. Na het verwerken van deze bittere pil zal er toch ook wel weer iets positiefs naar boven komen drijven als men terugdenkt aan dit laatste duel.

Door John Janssen