Grashoek verliest onnodig eerste nacompetitie duel.

Grashoek 1

DFO '20 1

4e klasse/5e klasse 11A) Nr. 10 4F – Nr. 9 4E

9 juni 2024 14:30

K. Khalaf

Sportpark de Peelrand
Helenaveenseweg 32
5985NM
GRASHOEK

Het wordt een zware dobber voor Grashoek om in de 4e klasse te blijven. Door een 0-2 thuis nederlaag wordt handhaving wel een echte uitdaging maar niets is onmogelijk zeker gezien de 2e helft van Grashoek waarin het verzuimde om langs of zelfs voorbij DFO te komen. Nadat DFO in de eerste helft door een discutabele penalty op voorsprong was gekomen zocht Grashoek na de thee nadrukkelijk de aanval en kreeg het ook diverse goede kansen. DFO leunde op de counter en had meer het geluk aan haar zijde toen het ook nog in de 89e minuut 0-2 kon scoren en daardoor de druiven voor Grashoek wel heel erg zuur waren.

Grashoek en DFO ontliepen elkaar weinig waardoor de eerste helft vooral bestond uit het aftasten en zo weinig mogelijk risico’s nemen. DFO deed dit duidelijk beter als Grashoek al kreeg het daar wat arbitrale hulp bij. DFO was duidelijk op zoek naar een penalty en claimde die een aantal keren. Uiteindelijk lukte dat bij een vrij onschuldige situatie waar volgens scheidsrechter Khalaf Tjerk van Sleeuwen de haken raakte van de DFO spits die wel erg makkelijk naar de grond ging. Aanvoerder Tim Beek kweet zich van zijn taak en bracht de gasten in de 37e minuut op voorsprong. Verder was er voor de 300 bezoekers op de Peelrand in de eerste helft weinig te beleven. Grashoek kwam niet verder dan 2 zwakke afstandsschoten en ook DFO bracht geen reuring waardoor de twee opponenten met een 0-1 de kleedkamer opzochten.

Die reuring dat was in de tweede helft wel even anders want de afwachtende tactiek van Grashoek ging overboord en met Ivan Muchak in de spits voor Adriaan Ocskowki gebeurde er plotseling veel meer in de Grashoekse aanval. Grashoek nam daardoor wel risico en had daarbij zeker een aantal keren geluk dat DFO niet scoorde. Maar de echte grote kansen waren in de 2e helft toch zeker voor Grashoek dat duidelijk op zoek was naar de 1-1 en daar ook een aantal keren heel dichtbij was.  Bij een kopbal van Ivan claimde heel Grashoek dat de bal over de lijn was maar het arbitrale trio ging hier niet in mee net als bij een geclaimde penalty door Grashoek. Twee keer werd een doelpunt van Ivan afgekeurd voor buitenspel. De ingevallen Adriaan Hejduk zag een geplaatste volley ternauwernood gered door de DFO doelman en in de rebound kwam Wiktor Przybek net te kort om alsnog de bal in te tikken. Remueldo Boermans was nog het dichts bij een doelpunt maar hij zag zijn schot uit elkaar spatten op de paal. Maar het grote manco van het gehele seizoen brak Grashoek zondag ook weer op, te weinig scorend vermogen. Uiteindelijk was het ook nog extra zuur dat DFO zelfs een 2e goal scoorde en daarmee voor zichzelf een nog riantere uitgangspositie creëerde voor het duel as zondag om 12 uur in Kelpen. Voor Grashoek zit er niets anders op om zondag vol de aanval te zoeken, het zal toch een keer moeten lukken tegen een ploeg die in de competitie 61 doelpunten heeft geïncasseerd.

Door John Janssen