Revanche op Meijel zorgt voor mooie seizoensafsluiting

RKMSV 4 (zon)

Grashoek 4 (zon)

Tom Heesen (schot)
Assist: Joeri Rijs
Assist: Joeri Rijs

6e klasse 18

26 mei 2024 11:00

B.J. Verstappen

Sportpark De Starte
Heufkesweg 29
5768RR
MEIJEL

26 mei alweer; tijd voor de aller aller allerlaaste competitiewedstrijd dit seizoen! Met vandaag dezelfde tegenstander als nog geen week geleden. Meijel 4. Maandag kon er na een "rustige" zondagavond niet gewonnen worden en moest er genoegen genomen worden met een gelijkspelletje. Maar goed, fit en wel zou dat toch een stuk beter kunnen?

Nou nee... zelden was een zondag zo chaotisch als deze.

Roel van Ophoven en Kris waren even mooi door de wekker heen geslapen, en zouden wat later aansluiten. Maar ach ja, als je pas om 6 uur thuis komt, dan heb je die slaap misschien ook wel nodig. En het kan natuurlijk altijd erger. Zo was het Luc v Oijen die geheel de wedstrijd miste... En alsof dat nog niet genoeg was; Roel Sprenkels, de man die ons een helft zou komen uithelpen, was niet naar RKMSV, maar naar RKSVN gefietst. Neer en Meijel, bijna hetzelfde toch :).

Tussen al deze chaos door bleek ook nog even dat we maar met 10 man op het veld zouden staan. Daarom werd nog even een beroep gedaan op Robin. Robin die net thuis was na, net zoals vele andere van het team die vandaag niet aanwezig waren, een heel weekend doorgebracht te hebben in Loosbroek. De modder op Alle Remmen Los had er daar ook flink ingehakt.

Maar goed, klaarblijkelijk als de nood hoog is, dan kun je zeker op Robin vertrouwen!

Eenmaal in Meijel aangekomen kon er opgelucht adem worden gehaald toen de warming-up alsnog met 13 personen begonnen kon worden. Daarbij had zelfs vlagger ruud zichzelf een shirt aangedaan om (als aanvoerder voor 10 min) te ondersteunen terwijl Roel even op de bank de nodige slaap kon inhalen.

Dat alles gezegd kon er om iets over 11 dan echt begonnen worden.

Niet de beste, maar ook zeker niet de slechtste start. Dat is misschien wel de beste beschrijving. Meijel kon niet echt kansen creeeren, en wij konden ze niet echt afmaken. Gelukkig wel genoeg strijd, en een scheidsrechter die dat alles toeliet. Als een ware Bas Nijhuis werd er namelijk voor niets en niemand gefloten. Hoewel het af en toe voor de nodige frustraties zorgde kon er ook unaniem vastgesteld worden dat er aan beide kanten net zoveel mogelijk was.

In de 29e minuut kwam de wedstrijd eigenlijk pas echt los. Een mooi opgezette aanval van Grashoek zorgde ervoor dat de bal bij Tom in de voeten belandde. Zijn krachtige uithaal wist vervolgens via het been van een Meijelse verdediger het net te raken. Gezien het schot hoe dan ook het doel ingegaan zou zijn, laten we EDJE maar even van het formulier, en zetten we Tom er op; 0-1!

Helaas wat het niet lang allemaal hosanna. In de 39e minuut lag namelijk de gelijkmaker alweer in het doel. De 1-1 zorgde ervoor dat er ietwat onzeker de rust ingegaan werd.

Maar die rust, dat deed velen goed. Het veld kon met opgeheven hoofd en nieuwgevonden moed worden betreden. En daarbij ook een ietwat gek gezicht. Er stonden namelijk ineens 2 dames van de Meijelse selectie te wachten om dapper het strijdtoneel te betreden.

En ja daar kunnen we, en er werd ook zeker van alles over gezegd. Dingen over "mandekking" en moeilijk rennen etc :). Een ding was zeker, voorkomen dat je voorbij, of door je benen gespeeld wordt! Anders hoor je dat natuurlijk volgend jaar nog steeds.

Gelukkig voor Grashoek kon er snel opgelucht ademgehaald worden. In de 46e minuut kon Jelle snel de 1-2 binnenleggen en de voorsprong weer in handen nemen. 3 minuten laten was het zelfs alweer 1-3, nadat Randy op aangeven van Robin kon scoren.

Het ging nu eigenlijk wel heel snel en makkelijk allemaal. In de 61e minuut kon Randy op aangeven van Joeri zijn tweede maken, en in de 65e minuut kon supersub Robin op aangeven van diezelfde Joeri de 1-5 maken. Hoe goed de dames in het Rood Wit af en toe ook stonden te spelen en het Tom en Randy knap lastig konden maken, was er geen houden meer aan.

Het was nu eigenlijk wel gespeeld en tijd voor een tandje terug. Het zou er voor zorgen dat keeper Hans het af en toe nog knap lastig zou krijgen. Zelfs een aantal knappe reddingen konden niet voorkomen dat Meijel nog eens zou scoren. In de 81e en 90e minuut moest nog even een bal uit het netje gevist worden; 3-5.

Ruudje, met zijn ondertussen kapotte hamstring werd nog even aan de kant gezet door een dame, maar het was allemaal wel in kannen en kruiken.

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen was gewonnen. De middag kon voortgezet worden met een BBQ en twee vaten bier bij Leanzo. Daar kon teruggekeken worden op eigenlijk best wel een mooi seizoen. Een aantal dikke overwinningen had ervoor kunnen zorgen dat we op de 9e plek zijn geeindigd met een puntenaantal van 25. Iets wat al heel veel jaren niet meer is voorgekomen! De vele goudgele kletsers waren daarom ook meer als verdiend!

Het werd een mooie middag die het seizoen goed recht heeft gedaan. Voorlopig zijn we dan ook weer even uit de running, maar u zult ons vast op de vele toernooitjes en feestjes in de omgeving vinden!

Bedankt voor het lezen, en tot in het nieuwe seizoen 2024/2025!